Loop mee met het Istria wine & walk evenement

Bekijk accommodaties in Kroatië
Loop mee met het Istria wine & walk evenement

In Kroatië valt natuurlijk ontzettend veel te zien en te beleven. Of je nu van cultuur en historie houdt of juist een liefhebber bent van de bijzondere flora en fauna in de nationale parken van dit land, er zijn talloze redenen om er heen te gaan. En dan hebben we het nog niet eens over de prachtige stranden en de fantastische zee. In het voorjaar wordt er in het noordwesten van de streek Istrië ook nog eens een fantastisch jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd: het Istria Wine & Walk evenement. Ben jij een liefhebber van zowel wandelen als van een heerlijk glas wijn? En wil je in het voorjaar eens Kroatië bezoeken? Houd dan zeker rekening met de datum van dit evenement dat jaarlijks terugkeert en wie weet loop je de volgende editie mee!

Bijzondere wandeltocht van

De lente is een bijzonder seizoen. Je ziet de natuur overal om je heen opbloeien en tot leven komen. Dat zie je ook zeker overal om je heen tijdens de wandeltocht in de fantastische omgeving van Istrië. In totaal loop je, gedurende de dag, zo'n 11 kilometer door deze bijzondere streek waarbij je van alles tegen gaat komen. Je kunt natuurlijk gewoon in eigen tempo lopen. Gedurende de route wacht er elke twee kilometer een andere lokale wijnmaker op je. Niet voor niets is dit evenement ongekend populair in de streek.

Maak kennis met lokale wijnen en gerechten

Tijdens de dag wordt voor alles gezorgd. Meestal wordt er in de stad Buje gestart. Natuurlijk krijg je eerst een smakelijk glas wijn en een map waarin de route is opgenomen en alles goed wordt uitgelegd. Vervolgens word je naar de eerste wijngaard gebracht en kan het avontuur pas echt beginnen. Je loopt van de ene wijngaard naar de andere en kunt iedere keer een andere wijn proeven. Natuurlijk krijg je daar ook een lokale lekkernij bij zodat je niet op een lege maag hoeft te drinken.

Praktische informatie

Het is allereerst belangrijk om jezelf op tijd aan te melden, aangezien het een ongekend populair evenement is. Het vindt altijd in het voorjaar plaats, meestal in de maand mei. In totaal duurt het evenement zo'n 6-8 uur. Het is aan te raden om goed en stevige loopschoenen aan te trekken, omdat je anders wellicht last van je voeten kunt krijgen.

Deel dit bericht

Gerelateerd

Ja? Is Kroatië jouw bestemming?
Bekijk accommodaties in Kroatië