Camping Kroatië

Een camping in Kroatie is ideaal voor een ontspannende vakantie in de mediterraanse zon. Kroatië heeft veel te bieden en is erg populair onder toeristen vanwege de aanwezigheid van alle natuurschoon, rijke cultuur, prachtige stranden en een heerlijk mediterraans klimaat. Kroatië ligt aan de Adriatische Zee en voor de kust liggen honderden schitterende eilanden.

Natuur en cultuur

Kroatië kent veel natuurschoon met meerdere nationale parken die vrijwel allemaal voorzien zijn van toeristische wandelroutes. Geniet van de watervallen, groene omgeving en diepblauwe meren. De natuurparken lopen langzaam over naar grillige kustlijnen met knusse en grotere stranden met kristalhelder water. Ideaal voor zonliefhebbers en fanatieke watersporters!

Steden in Kroatië als Split en Dubrovnik zijn vaak eeuwen oud en herbergen verschillende cultuurhistorische monumenten. Het land heeft honderden kastelen, musea en monumenten waarvan sommige beschermt worden door UNESCO. De originele architectonische vormen geven de steden een uniek karakter. Verken de steden die dicht bij de camping liggen en geniet van de smalle straatjes, winkels en gezellig pleinen vol met terrasjes.

Campings

De campings in Kroatië staan goed bekend en er is een zeer uiteenlopend aanbod. Van enorme commerciële campings tot kleine boerencampings midden in de natuur. De meeste campings zijn gelegen aan de kust en beschikken door de groene omgeving over relatief veel schaduw. De faciliteiten komen overeen met die van campings in Spanje of Italië en bieden sportfaciliteiten, goede sanitair, eetgelegenheden en vermaak voor zowel jong als oud. Het is goed te doen om met de auto en caravan te rijden naar Kroatië. Het is wel aan te raden om in twee keer te rijden en onderweg een overnachting te boeken.

Rijk aan cultureel en historisch erfgoed en met de unieke smaken van de lokale mediterrane keuken is een camping in Kroatië de beste bestemming voor kampeerders in het Middellandse Zeegebied.

Mis je iets of heb je een tip?

Mis je informatie op deze pagina of zoekt je iets anders wat je hier niet kan vinden? Ook als je tips hebt horen wij het graag. Laat het het ons weten via ons contact formulier
Bekijk Campings in Kroatië