Autovakantie Kroatië

Op zoek naar een veelzijdige autovakantie? Kroatië is een land met veel gezichten. Zo heb je de wonderschone natuurparken, rijke historische cultuur, prachtige stranden en natuurlijk het heerlijke mediterraanse klimaat. Niet voor niks is een vakantie naar Kroatië erg populair onder toeristen. Op de ene dag lekker luieren op het strand en de volgende dag struinen door de nauwe straatjes van één van de idyllische dorpjes die je er zult aantreffen.

Mooie stranden en natuur

Kroatië kent meerdere nationale parken. Deze zijn werkelijk de moeite waard om te bezoeken. Er zijn eindeloze meren, oude bossen en schitterende watervallen. Deze parken liggen over het algemeen relatief dichtbij de kust bij populaire streken. Uiteraard zijn ook de stranden van grote schoonheid. Zo heb je fraaie baaitjes en grotere stranden met kristalhelder water. Heerlijk voor een verkoelende duik of om in te watersporten.

Nostalgisch Kroatië

Naast alle natuurschoon zijn er tijdens een autovakantie naar Kroatië meerdere historische steden te zien. Dubrovnik en Split zijn schitterende steden die zeker een bezoek waard zijn. Zo vind je tussen de nauwe straatjes eeuwenoude gebouwen, pleinen, kathedralen en musea. Ga eens heerlijk mediterraans eten op één van de vele gezellige terrasjes op pleinen of knusse haventjes. Buiten de steden zijn er typische mediterraanse dorpjes en havenstadjes te vinden waar het echte oude Kroatië nog te vinden is.

Vakantie naar Kroatië

Kroatië is een topbestemming voor een autovakantie. Het ligt op slechts 1400 km rijden en de accommodaties als campings of appartementen voldoen aan alle hedendaagse eisen. Er is voor ieders budget wel een goede accommodatie te vinden. Voor kinderen is er ook meer dan voldoen de te zien en te doen. De Adriatische zee is ook voor hen relatief veilig om te zwemmen en te ravotten. Het klimaat is mediterraans waardoor de zon in de zomer vrijwel altijd schijnt en de temperaturen aangenaam zijn.

Ervaar zelf een autovakantie naar Kroatië en geniet van alles dat dit mooie land te bieden heeft!

Mis je iets of heb je een tip?

Mis je informatie op deze pagina of zoekt je iets anders wat je hier niet kan vinden? Ook als je tips hebt horen wij het graag. Laat het het ons weten via ons contact formulier
Bekijk accommodaties in Kroatië