Trogir, het kleine broertje van Split

Bekijk accommodaties in Kroatië
Trogir, het kleine broertje van Split

Split, maar dan anders. Zeg je Kroatië, dan zeg je Split. Split is uitgegroeid tot de populairste Kroatische reisbestemming onder de Nederlandse reizigers. En wij snappen wel waarom. Split is ontzettend mooi, heeft azuurblauw water, parelwitte stranden en veel interessante en culturele bezienswaardigheden. Maar Split is niet het enige Kroatische plaatsje die aan al deze eigenschappen voldoet. Er zijn een hoop kleinere plaatsjes die even mooi zijn, soms zelfs iets mooier dan Split. Eén van deze plaatsen is de stad Trogir. Ga je naar Kroatië, zorg er dan voor dat je Trogir bezoekt. We garanderen jou dat je hier geen spijt van zult krijgen.

Ontdek Trogir

Trogir is een Kroatische kustplaats in het westen van de populaire reisbestemming Split. Het ligt op ongeveer een half uur rijden van Split af en is daarom heel toegankelijk om te bezoeken. Het is een hele, hele kleine stad volledig omringd door water. Je gaat eerst vanuit het vaste land via een brug naar deze stad. Je kunt het eiland van de ene kant naar de andere kant binnen 10 minuten doorlopen. Maar door deze stad racen zal ontzettend zonde zijn, want er is veel te zien. De stad is omringt door veel groen. Er zijn vooral veel palmbomen waardoor je direct een tropisch gevoel krijgt wanneer je Trogir binnenrijd. Deze palmbomen zijn er enkel aan de kust. Voor de rest is het een hele stedelijke stad. Het is tegelijkertijd ook een oude stad. Wanneer je in Trogir rondloopt lijkt het alsof je ergens in de Middeleeuwen beland bent. De stad heeft ook een fort en verschillende kathedralen waardoor het lijkt alsof je op een filmset terecht bent gekomen. De oude stad lijkt op een kruising tussen de filmsets van Lord of the Rings en Game of Thrones. Er zijn veel leuke barretjes en café's verstopt in de vele steegjes van deze stad. Je kunt hier, ondanks de grootte van het plaatsje, uren rondslenteren.

Must see: het fort van Kamerlengo

Het fort van Kamerlengo is dé eyecatcher van Trogir. Het is een indrukwekkend groot fort aan de kust van deze oude stad. Het is redelijk goed in tact gebleven en door de jaren heen goed onderhouden waardoor het inmiddels is uitgegroeid tot één van de mooiste forten van Kroatië. Je kunt het Fort beklimmen en het uitzicht van boven het fort is fenomenaal mooi. Helaas in het fort niet het gehele jaar open maar hebben ze seizoensgebonden openingsdagen en openingsuren. Hou dus goed in de gaten of het Fort open is wanneer je deze wilt bezoeken zodat je niet voor teleurstellingen komt te staan.

Met al deze tips hopen wij dat we jou hebben geïnspireerd ook een dagtrip naar Trogir te boeken. Vooral als je het echte Kroatië wilt ervaren mag je het kleine broertje van Split niet missen!

Deel dit bericht

Gerelateerd

Ja? Is Kroatië jouw bestemming?
Bekijk accommodaties in Kroatië