Ontdek de rivieren, bossen en meren van Lika-Karlovac

Bekijk accommodaties in Kroatië
Ontdek de rivieren, bossen en meren van Lika-Karlovac

Als natuurliefhebber, vind je overal op de wereld wel iets van je gading. Elk land en elke streek heeft namelijk weer haar eigen charmes met vaak unieke flora en fauna. Toch valt niet te ontkennen dat de natuur in de ene streek veel nadrukkelijker en overweldigender is dan ergens anders. Lika-Karlovac in Kroatië is zo'n streek waar je ademloos je ogen uit zult kijken over de meest bijzondere natuur. Prachtige rivieren die door ongerepte bossen lopen worden afgewisseld met unieke meren waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Liefhebbers van natuur zullen zich hier in ieder geval geen seconde vervelen. 

Wandelen en fietsen

Mooie natuur wordt door veel mensen gecombineerd met fietsen en wandelen. Lika-Karlovac is daar de ideale streek voor. Het afwisselende en indrukwekkende landschap vormen het ideale decor voor de meest bijzondere fiets- of wandeltochten. Er zijn talloze routes uitgezet die je langs de meest bijzondere en unieke plekjes in deze omgeving leiden. Het is dan ook zeker aan te raden om de omgeving wandelend of per fiets te verkennen. Naast de grote bekende plaatsen, zijn er namelijk ook talloze plekjes waar nauwelijks toeristen komen. De diverse routes leiden vaak langs deze bijzondere plekjes.

Natuurparken

De mooiste en meest kwetsbare plaatsen in de regio Lika-Karlovac zijn inmiddels uitgeroepen tot beschermd natuurgebied. Het is immers wel zo fijn dat ook de volgende generatie nog kan genieten van dit prachtige cadeau van moeder natuur. Het meest bekende gebied in deze regio is wellicht nationaal park Plitvice-meren. Hier kun je 16 verschillende meren bezichtigen die met elkaar verbonden zijn door de meest bijzondere en opvallende watervallen. Je kunt hier een dag ronddwalen en genieten van de schoonheid én de kracht van het water. Een ander park dat zeker een aanrader is voor de liefhebbers van natuur is het Noord-Velebit nationaal park. Dit is met de ruwe bergen en bijzondere grotten weer een heel ander park. Je mag het echter zeker niet negeren tijdens je vakantie in Lika-Karlovac.

Karlovac

De stad Karlovac is een prima uitvalbasis voor je uitstapjes in de natuur. Bovendien bieden de vier grote rivieren die door en rondom deze stad lopen ook nog eens talloze mogelijkheden. Niet alleen vind je hier mooie en bijzondere plekjes met prachtige uitzichten, er is nog eens volop de mogelijkheid tot watersporten. Liefhebbers van sportvissen kunnen zich hier volop uitleven en ook spannende watersporten zoals raften en kanoën behoren tot de mogelijkheden. Wanneer je even een dagje geen natuur wilt, kun je in de stad genieten van entertainment en bezienswaardigheden. Er is namelijk naast natuur ook meer dan genoeg cultuur in Lika-Karlovac.

Deel dit bericht

Ja? Is Kroatië jouw bestemming?
Bekijk accommodaties in Kroatië