Fietsen in Kroatie. Kan dat?

Bekijk accommodaties in Kroatië
Fietsen in Kroatie. Kan dat?

Kroatië heeft niet alleen een rijke cultuur en historie, maar ook prachtige landschappen die er gewoon om vragen om verkend te worden. Dit kun je natuurlijk op een van de georganiseerde excursies doen, maar ook kun je in Kroatië verschillede delen van het land prima per fiets bekijken. Maak fietstochten door de vlakke landen aan de grens met Bulgarije, de lage gebergten langs de Adriatische zee, of op een van de Kroatische eilanden. Ideaal wanneer je graag een actieve vakantie met cultuur snuiven combineert. 

Fietsen op eigen gelegenheid of als excursie

Doordat Kroatië bijna het hele jaar door een mild klimaat en mooi weer biedt, kun je al fietsend genieten van de mooie omgeving. De meeste fietspaden zijn ook in het platteland uitstekend begaanbaar door goed aangelegde paden. Houd je van een uitdaging, dan kun je voor landschappen met wat meer hellingen kiezen om je uithoudingsvermogen op de proef te stellen. Onderweg kun je op diverse plaatsen in het land nationale parken aandoen, waar je als fietser prima doorheen kunt fietsen.

Er worden in Kroatië ook fietstochten georganiseerd, waar je aan kunt deelnemen als je graag fietst, maar niet zelf de route uit wilt stippelen. Zo kun je genieten van een fietstocht waarbij je onderweg een boottocht maakt en je verschillende eilanden en kustgebieden aan kunt doen. Hierbij slaap je op de boot en fiets je overdag in prachtige gevarieerde landschappen. Heb je geen optimale conditie, of wil je gemakkelijk lange afstanden kunnen afleggen, dan kun je ook overal op Kroatië een elektrische fiets huren.

Mooie fietsgebieden in Kroatië

Kroatië heeft verschillende interessante gebieden voor je fietsvakantie. Zo kun je in Dalmatië deelnemen aan een excursie per boot waarbij je overdag door de nationale parken van de Krka watervallen en Kornati eilanden fietst. Bezoek oude steden en de bekende Sibenik kathedraal tijdens je tocht. Zuidelijker in Dalmatië kun je een fietstocht langs steden en platteland maken, door rustige gebieden met relatief weinig inwoners. Zo verken je tijdens je fietsvakantie in Kroatië nog ongebaande paden en eilanden.

Ook in Istrië kun je de kust verkennen en 's nachts per boot reizen, zodat je elke dag een ander deel van de kust, het eiland Brijuni en het Lim kanaal bezoekt. Ben je een wijnliefhebber, maak dan een fietstocht langs de charmante stadjes met hun riviertjes, bossen en wijngaarden. Hier kun je pauzeren bij een van de wijnboeren om van de heerlijke wijnen te proeven.

Bezoek tijdens je vakantie in Kroatië een van de vele fietsgebieden die het land te bieden heeft en geniet van een ontspannen fietsvakantie, of een actief mountainbike avontuur. Kroatië biedt je de ultieme fietservaring, dankzij het milde klimaat en het diverse landschap.

Deel dit bericht

Gerelateerd

Ja? Is Kroatië jouw bestemming?
Bekijk accommodaties in Kroatië