De schoonheid van de Platvice meren

Bekijk accommodaties in Kroatië
De schoonheid van de Platvice meren

Hou je van een vakantie in een land met prachtig weer en indrukwekkend natuurschoon? Ben jij een type voor een vakantie op een plek waar het voor de toerist wel comfortabel is, maar niet extreem druk? Hou je van water, maar hoeft het niet altijd de zee te zijn? Lees dan vooral verder. We vragen je aandacht voor de meren van Platvice, in Kroatië.

De schoonheid van de meren van Plitvice

Het nationaal park Plitvice (of Platvice in het Engels) is een van de mooiste plekken van Europa en staat terecht op de UNESCO-lijst van beschermde natuurgebieden. Het is de Korana-rivier die in vele duizenden jaren tijd dit schitterende landschap tot stand heeft gebracht. Tussen bergen met een groot aantal grotten heeft de Korana dammen opgeworpen van het mineraal travertijn, een kalkverbinding. Dit heeft geresulteerd in zestien meren en een honderdtal watervallen. En mocht je geen goed beeld hebben van travertijn, denk aan de Sacre Coeur in Parijs, het Colosseum in Rome of het Monument op de Dam in Amsterdam. Het is de voornaamste bouwsteen. De meren van Plitvice zijn onderling verbonden door watervallen en bieden een sprookjesachtige aanblik. Als het zonlicht door de beboste bergkammen valt en in contact komt met de overal rondzwevende waterdruppels, duiken overal regenbogen op. De vochtige omgeving staat garant voor weelderige plantengroei in wel vijftig tinten groen. Dit beschermde natuurgebied is een waar toevluchtsoord voor diverse wilde dieren, waaronder beren, lynxen en zeker 120 soorten vogels. Het is de combinatie van dit alles die ervoor zorgt dat steeds meer mensen, zowel buitenlandse toeristen als Kroaten, dit gebied in hun hart sluiten. Wie hier rondwandelt, moet niet vreemd opkijken als hij een pas getrouwd stel ziet dat hier geniet van hun plechtigheid of wittebroodsweken.

Faciliteiten bij de meren van Plitvice

Wie eraan denkt om hier een vakantie te boeken, kan kiezen uit uiteenlopende faciliteiten. Zeker driehonderd hotels en appartementencomplexen bieden hun diensten aan, alle dicht in de buurt van het nationaal park. In en om het park liggen een aantal grote campings, te midden van de vrije natuur. Wie echt wil genieten van de vrijheid en toch het comfort en luxe van een eigen verblijf wil ervaren, zou een van de vele bungalows kunnen overwegen, waar een groot aanbod van is. Wil je het juist wat knusser, ga dan op zoek naar een van de vele guesthouses. Combineer je verblijf in een van Europa's mooiste natuurgebieden met bezoekjes naar de vele pittoreske Kroatische dorpjes in de buurt. Ervaar de schoonheid en gastvrijheid van dit deel van Kroatië. Het wordt een vakantie om nooit te vergeten.

Deel dit bericht

Ja? Is Kroatië jouw bestemming?
Bekijk accommodaties in Kroatië