Krka National Park, een van de mooiste delen van Dalmatie

Bekijk accommodaties in Kroatië
Krka National Park, een van de mooiste delen van Dalmatie

Kroatië, en in het bijzonder Dalmatië, behoort tot de meest bijzondere vakantiebestemmingen in Europa. Je kunt er genieten van zon, zee en strand en bovendien is er ook nog eens prachtige natuur. Niet voor niets trekker er jaarlijks ontzettend veel Nederlanders en Belgen richting dit mooie gebied om er hun vakantie te vieren. Het Krka National Park is zonder twijfel één van de allermooiste delen van het gebied. Hieronder vertellen we je er alles over.

Het hele jaar geopend

Wanneer je ook in deze streek op vakantie gaat, het Krka National Park is altijd te bezoeken. Het park is namelijk het gehele jaar geopend voor publiek. Natuurlijk is het in bepaalde periodes wel stukken mooier. In het voorjaar en het najaar is het park op zijn allermooist al is een bezoek ook in de zomer zeker de moeite waard. Je vindt in het natuurpark een grote variëteit aan flora en fauna. Je kunt hier dan ook prachtig wandelen. Het Nationale Park is te vinden aan de Dalmatische kust en iedere dag komen er talloze toeristen hier de bijzondere natuur bekijken.

Krka watervallen

Iedereen die naar het park komt, doet dat vooral voor de bijzondere watervallen die rondom Skradiniski buk liggen. Dit is de hoofdattractie van het park en een heel bijzonder zicht. De meest bijzondere waterval is Skradinski buk. Er zijn rondom de watervallen speciale wandelpaden aangelegd waarbij je soms zelfs dwars door het water over houten vlonders kunt lopen. Je loopt in dat geval dwars door een moeras heen en langs diverse beekjes, stroomversnellingen én watervallen. Het is trouwens niet alleen maar natuur dat je tegenkomt. Je ziet ook verschillende historische gebouwen zoals een kerk, een authentieke smederij en verschillende watermolens tegen. De wandelroute duurt in totaal zo'n anderhalf uur. Moe geworden van al dat lopen en is het ook nog eens erg warm weer? Geen probleem. Bij de Skradinski buk waterval is het namelijk ook mogelijk om een duik te nemen.

Andere bezienswaardigheden

Er is het park trouwens nog meer te zien dan alleen de watervallen. Een andere bijzondere en populaire attractie binnen het park is het kloostereiland Visovac. Dit is een eiland dat middenin de Visovac rivier ligt. Vanaf de Lozovaci ingang vertrekt er meerdere keren per dag een boot richting het eiland. Je maakt een prachtige tocht van in totaal twee uur dwars door de natuur met als eindbestemming het bijzondere eiland waar een klooster uit de zestiende eeuw te vinden is. Je kunt ook voor een gecombineerde boottocht naar de watervallen van Roski Slap kiezen. Deze tocht duurt in totaal vier uur. Overigens kun je de watervallen van Roski Slap ook met de auto bezoeken.

Deel dit bericht

Ja? Is Kroatië jouw bestemming?
Bekijk accommodaties in Kroatië