Istrie, het betere Italië

Bekijk accommodaties in Kroatië
Istrie, het betere Italië

Toen Kroatië nog deel uitmaakte van het vroegere Joegoslavië was het al bekend vanwege zijn prachtige stranden, de vele eilandjes, de schitterende natuur en het uitgebreide - en lekkere eten. De 28ste Lidstaat van de EU, want dat is Kroatië tegenwoordig, biedt met streken als Istrië nog steeds de ideale vakantieplek aan. Niet alleen omdat al het moois er nog steeds te vinden is, maar ook vanwege de bijzondere ligging. 

Italiaans?

Ooit behoorde deze streek tot een van de vele Italiaanse koninkrijkjes. De invloed van Italië is nog steeds merkbaar. De gelato, die niets onder doet voor het Italiaanse ijs, de manier van eten, uitgebreid en met veel vers voedsel, de vriendelijke bevolking en niet te vergeten, de zo typische levenswijze. Om al die redenen noemen sommigen Istrië ook wel het betere Italië.

Excursies

Een vakantie in Istrië biedt de kans om een dagtocht naar het schitterende Venetië te maken. Na een overtocht met de boot, heb je bijna een hele dag in deze mooie stad ter beschikking om alle beroemdheden te bezoeken. Verder kun je met de boot de grens naar Slovenië oversteken en een bezoek brengen aan Sloweense stadjes als Koper of Izola. Een bootexcursie op de Adriatische zee voert langs honderden eilandjes en geeft zicht op die wonderbaarlijk mooie kust die Istrië rijk is.

Landinwaarts

De prachtige natuur die in heel wat films terug te vinden is, biedt voor wandelaars of mensen die van survival houden alles wat je maar kunt wensen. Op Brijuni vind je sporen van de dinosaurus en van het Romeinse verleden. Neem je een boottocht naar de Limj fjord dan waan je je in Noorwegen, terwijl het nationaal park Plitvice niet voor niets Unesco werelderfgoed is. Je hebt nog nooit zoveel watervallen gezien, waarbij de een mooier is dan de andere.

Anders

Je kunt de vakantie in Istrië natuurlijk ook gebruiken om een 'sommeliers excursie' te maken. Laat je wel rondrijden, zodat je volop van al die prachtige wijnen die deze streek levert, kunt genieten. Wie meer interesse heeft in de productie van olijfolie kan goed terecht in de regio rondom Ipsa. Hier kun je de olijfproductie van nabij bekijken, de verse olie proeven en natuurlijk kopen om mee naar huis te nemen. Of ga je liever een dag of twee shoppen in Pula of Zagreb? Kortom er is in Istrië zoveel te beleven, te zien, te proeven en te bezichtigen dat je tijd te kort komt.

Deel dit bericht

Gerelateerd

Ja? Is Kroatië jouw bestemming?
Bekijk accommodaties in Kroatië