Pula wordt gezien als één van de mooiste steden in Kroatië. De stad is gelegen in het zuidelijke deel van het schiereiland Istrië en biedt volop vertier voor jong en oud. Tot 1947 heeft deze plaats deel uitgemaakt van Venetië, waardoor veel invloeden hiervan terug te vinden zijn. Deze stad is niet alleen uitstekend geschikt voor een stedentrip, maar ook tijdens een zonvakantie kun je hier volop genieten. Wat is op dit moment hot en happening in Pula? 

Het amfitheater van Pula

Het amfitheater is in Pula absoluut bezienswaardigheid nummer één. Het is gebouwd in de eerste eeuw na Christus is jarenlang een belangrijke plek tijdens het Romeinse tijdperk. Vandaag de dag worden er allerlei festivals, optredens en toneelstukken georganiseerd. Als je in Pula bent, is het absoluut de moeite waard om eens langs te gaan. In de zomer wordt er bijvoorbeeld het Kroatische filmfestival georganiseerd. Wil je een stukje van de geschiedenis leren kennen? Breng dan een bezoek onder het amfitheater. Hier is een tentoonstelling te vinden over hoe de Romeinen vroeger wijn en olijfolie maakten.

Stenen uit diverse tijdperken

Pula staat onder andere bekend om de grote hoeveelheid stenen die er te vinden zijn. Veel voorbeelden hiervan vind je terug in het Archeologisch Museum. In dit museum maak je kennis met diverse stenen uit Pula en omgeving. Er zijn zelfs stenen te vinden uit de prehistorie en de Romeinse tijd.

Shoppen in het centrum en genieten aan de boulevard

Naast een stukje cultuur en geschiedenis, heeft Pula nog veel meer te bieden. Het centrum bijvoorbeeld beschikt over talloze winkeltjes en je kunt altijd lekker wandelen over de boulevard. Vanuit de haven kun je diverse boten zien aankomen en vertrekken. In het centrum zijn tevens diverse restaurantjes te vinden waar je lekker kunt eten.

Leuke uitstapjes maken en excursies boeken

Prettig aan Pula is dat je altijd dichtbij de zee bent. Nergens is het water zo helder als op deze plek. Maak eens een uitstapje naar het Nationaal Park Brijuni of breng een bezoek aan het plaatsje Medulin. Deze wordt omgeven door prachtige heuvels. Pula en omgeving bieden volop vertier om je niet te hoeven vervelen tijdens een vakantie. Er zijn talloze hotelwijken waar je kunt verblijven, maar je kunt natuurlijk ook een camping boeken of een luxe appartement.

Laat je inspireren en verrassen door het veelzijdige Pula en maak kennis met de Kroatische cultuur.

Deel dit bericht

Gerelateerd

Ja? Is Kroatië jouw bestemming?
Bekijk accommodaties in Kroatië