Glamping in Kroatië - Alles wat je moet weten!

Bekijk accommodaties in Kroatië
Glamping in Kroatië - Alles wat je moet weten!

Een van de meest veelzijdige vakantielanden in Zuid-Europa is Kroatië. Kroatië heeft een kustlijn van meer dan 6000 kilometer met vele mooie zand- en rotsstranden. Het land heeft echt alles te bieden, van mooie watervallen, uitgebreide bossen, rotsachtige bergen, maar ook witte stranden en blauwe zeeën. Voor cultuurliefhebbers is Kroatië ook een topland met oude gebouwen en middeleeuwse kastelen, waarbij je de oude cultuur nog proeft. Het klimaat is vooral aan de kust vrijwel het gehele jaar door mild, zodat je Kroatië ook in de winter kunt bezoeken. Kroatië is een land waar veel Nederlanders en Belgen naartoe gaan om te kamperen. Er zijn dan ook enorm veel campings te vinden. De nieuwe manier van kamperen, namelijk glamping is ook in Kroatië steeds meer in opkomst.

Wat is glamping?

Het stoffige imago van kamperen, waarbij je met een toiletrol onder de arm naar de sanitaire ruimtes loopt kun je van je afschudden. Glamping is het nieuwe kamperen en staat voor ‘glamorous camping’. Je hoeft geen tentje meer mee te nemen, maar kunt gebruik maken van luxe ingerichte logdetenten, die voorzien zijn van alle gemakken, zoals bedden, een keuken en in sommige gevallen zelfs een eigen badkamer, zodat je de sanitaire ruimte niet hoeft te delen met andere campinggasten. Het leuke aan glamping is dat je dus verblijft in alle luxe, maar toch kampeert en het kampeergevoel blijft houden. In heel Europa worden er nu glampings opgezet en Kroatië is daar ook flink mee bezig. Het trekt kampeerpubliek aan, maar ook mensen die eens wat anders willen dan een hotel.

Enkele glampings in Kroatië

Camping Bi Village

Camping ligt in de streek Istrië aan de kust in het noorden van Kroatië. Het is een camping waar je je eigen caravan of tentje kunt opzetten, maar ook caravans kunt huren of voor glamping gebruik kunt maken van één van luxe safari tenten. De safaritenten zijn ruim opgezet met twee slaapkamers en een keukenblok met koelkast en magnetron. Tevens is er een badkamer met douche en toilet. Daarnaast is de camping voorzien van drie zwembaden met kindergedeelte en glijbanen. Omdat de camping aan de kust ligt is het heel gemakkelijk om het strand te bereiken.

Zaton Holiday Resort

Direct aan de kust in de regio Dalmatië ligt Zaton Holiday Resort. Hier kun je een lodgetent huren van bijna 28 m² groot. De tent is voorzien van een badkamer met douche, wastafel en toilet, een uitgebreide keuken met stromend water en alle keukeninrichting die je nodig hebt, twee slaapkamers, waarvan één ouderkamer en een kinderkamer. Dit is een echt resort voor de liefhebber van waterpret, want de camping heeft maar liefst zes zwembaden. Vanaf de camping loop je zo het strand op.

Camping Poljana

Hier verblijf je in een luxe verblijf dat een combinatie is van een luxe stacaravan en een luxe tent, een zogenaamde hybridlodge. Alles is voorzien van twee slaapkamers, een badkamer met douche en toilet, een keuken met koelkast en een grote veranda. De camping heeft geen zwembad, maar dat is geen probleem, want de camping ligt aan een strand met kristalhelder zeewater. Daarnaast biedt de omgeving veel natuur om tot rust te komen.

Deel dit bericht

Ja? Is Kroatië jouw bestemming?
Bekijk accommodaties in Kroatië