Geheimen van Kroatie: Sibenik

Bekijk accommodaties in Kroatië
Geheimen van Kroatie: Sibenik

De geheimen van Kroatië is een serie blogartikelen met, de naam zegt het al, de grootste geheimen van Kroatië. Met dit keer als onderwerp: Wat iedereen moet weten over Sibenik in Kroatië. 

Kroatië heeft zo ontzettend veel mooie steden en kustplaatsen, het is tijd om ze allemaal te gaan ontdekken. Een plaatsje waar je misschien niet zo snel naar toe zal gaan omdat het nog niet heel bekend onder de toeristen is, is de plaats Sibenik. Sibenik is een kleine stad gelegen tussen Split en Zadar. Dus wanneer je van de ene stad naar de andere reist is dit dé perfecte stop om wat meer tijd door te brengen en het authentieke Kroatië te ervaren

Sibenik ligt aan de Dalmatische kust en biedt je adembenemende uitzichten aan over de azuurblauwe zee. Je kunt er prima wandelen en hiken waardoor het ook voor de actievere vakantiegangers een must visit plekje wordt. Je kunt hier ook overheerlijk eten en echt genieten van de lokale Kroatische keuken. Omdat dit een kustplaats is kun je veel verse vis en zeevruchten verwachten. Ook kun je heerlijke Kroatische Sarajlije vinden, volgens kenners de lekkerste Sarajlije van het land. Sarajlije is een zoet bladerdeeg gerecht dat als toetje wordt gegeten. Je kunt het vergelijken met baklava, alleen is de Sarajlije hier de Kroatische versie van.

Kathedralen

Sibenik is ook een fijne stad voor wanneer je geïnteresseerd bent in de historie van Kroatië. Er zijn hier verschillende musea die in het teken van de geschiednis van het land staan. Ook zijn er verschillende kerken en kathedralen die je kunt bezoeken. De Sibenik kathedraal is een waar hoogtepunt van de stad. Het is een kathedraal die in de 15e eeuw gebouwd is en het heeft ruim een eeuw geduurd voordat deze kathedraal volledig af was. Het is het belangrijkste monument uit het Renaissance tijdperk van heel Kroatië.

De reis naar Sibenik

Als je een eigen auto hebt gehuurd is dit natuurlijk de makkelijkste optie om je in Kroatië te verplaatsen en zo ook om in Sibenik te geraken. Heb je geen eigen auto gehuurd dan kan je gebruik maken van de lokale bus. De bussen rijden de gehele dag langs de route van de Dalmatische kust. Je kunt de bus nemen van het noorden naar Zadar, Split en tot eindpunt Dubrovnik. Ook wanneer je vanuit de omgeving van Zagreb reist kun je heel gemakkelijk met de bus in Sibenik geraken De bus is handig, goedkoop en brengt je tot het stadscentrum van Sibenik. Je hoeft op geen enkele route over te stappen wat ook heel handig is wanneer je met koffers of een backpack reist. Reis je vanuit Split of Zadar zal het ongeveer 2 uur duren voordat je in Sibenik bent, maar eenmaal in Sibenik aangekomen zul je zien waarom deze oud historische traditioneel Kroatische stad jouw bezoek meer dan waard is.

Deel dit bericht

Ja? Is Kroatië jouw bestemming?
Bekijk accommodaties in Kroatië