De gezelligste haventjes van Kroatië

Bekijk accommodaties in Kroatië
De gezelligste haventjes van Kroatië

Het bijzondere Kroatië staat bekend om de vele magische stranden, bijzondere baaien en kleurrijke kustlijnen. De afgelopen jaren is het land een zeer belangrijke schakel in de meest bezochte vakantiebestemmingen van Europa. Steeds meer en meer mensen ontdekken Kroatië in alle opzichten. Zo kent het land ook veel jachthavens met meer dan 12.500 ligplaatsen op zee en meer dan 7.500 plaatsen aan land. Iedere haven is een sfeervolle plek opzich en is dan ook meer dan de moeite waard om te bezoeken wanneer je in Kroatië bent. Waar je de gezelligste haventjes van het land vindt, lees je hier.

ACI (jacht)haven Umag

Aan de westkust van Istrië vind je ten noorden van het stadje Umag de jachthaven. Hier kijk je zonder twijfel je ogen uit! De jachten die er liggen zijn over het algemeen van het luxere soort. Bij de jachthaven is een gezellig restaurant aanwezig en je vindt er een aantal winkeltjes. Wanneer je je fototoestel volgeschoten hebt met plaatjes van de tientallen prachtige boten kun je in de nabijgelegen stadshaven van Umag een lekker hapje eten en een drankje drinken. Het uitzicht vanaf de stadshaven over de zee is zonder meer schitterend te noemen.

Jachthaven Nautica Novigrad

Aan de noordwestkust van Istrië vind je de jachthaven Nautica Novigrad, een grote haven met ruimte voor 365 ligplaatsen in zee en 50 plekken aan wal. In deze jachthaven vind je enkele sfeervolle restaurants met een lokale keuken. Ook vind je er gezellige restaurants met kamerverhuur en appartementverhuur. Ontspannen doe je in het welnesscentrum of in het zwembad terwijl je even later een wandeling maakt langs alle luxe boten. In de avond kun je hier genieten van een mooie zonsondergang.

Haven Poreč

De stadshaven en jachthaven van Poreč zijn beiden het bezoeken waard. Waarom? Heel simpel. In Poreč vind je van alles: je kunt er zowel genieten van een gezellige haven met restaurants en café's als van een sfeervolle binnenstad met diverse historische en culturele hoogtepunten. Poreč is dus de perfecte plek voor een ieder die van een gevarieerde vakantie houdt. Er zijn verschillende sportieve activiteiten mogelijk zoals watersporten en fietsverhuur.

Marina Frapa

De haven Marina Frapa ligt aan de noordwestelijke kust van de baai van Rogoznica. De haven ligt op een kunstmatig eiland dat in de jaren 90 werd aangelegd. Hoewel het meest dicht bijzijnde dorp pas op één kilometer afstand ligt is er toch van alles te bekijken en te beleven. Alleen het uitzicht is al adembenemend, je vindt er tevens een sfeervol restaurant en een aantal appartementen die je kunt huren. Ook kun je er zwemmen, tennissen en in de avond naar een heuse discotheek.

Deel dit bericht

Gerelateerd

Ja? Is Kroatië jouw bestemming?
Bekijk accommodaties in Kroatië