De 5 populairste activiteiten tijdens een Kroatië vakantie

Bekijk accommodaties in Kroatië
De 5 populairste activiteiten tijdens een Kroatië vakantie

Al zo'n 50 jaar gaan Nederlanders op vakantie naar Kroatië. Daar moet een reden voor zijn. Is het de prachtige Dalmatische kust? Zijn het de ontelbare eilandjes en de azuurblauwe zee? Of zijn het het heerlijke eten en de vriendelijke mensen? Wat is het geheim van Kroatië?

Geheim?

Of is er geen geheim? Zijn we gewoon blij met de mooie kleine steden met hun middeleeuws karakter? Met de prachtige natuur, de vele watervallen en berglandschappen? Met de stranden, de zee, het heerlijke ijs en niet te vergeten de fantastische avonden op een terras bij een ondergaande zon? Er moet toch meer zijn waarom de stroom bezoekers ieder jaar groter wordt? Vijf toppers om in ieder geval naar Kroatië op vakantie te gaan.

1. De watervallen bij de Plitvice meren. Hier zijn al heel wat films opgenomen. Indrukwekkend en onvergetelijk.

2. Een party op een onbewoond eiland. Geen punt. Je gaat met de boot naar het eiland, waar muziek en verfrissing aanwezig zijn. Na een avondje en nacht flink doorfeesten, sluit je de party af op het strand waar de zon langzaam begint op te komen. Heerlijk.

3. Voor de liefhebber. Duiklessen nemen of zelf duiken. Natuurlijk kun je ook snorkelen, mocht je het duiken nog niet onder de knie hebben. Geniet van de schitterende onderwater wereld die je onder begeleiding gaat ontdekken.

4. Voor de sportieve vakantieganger gaat de deur naar het paradijs open. Fietsen, bergbeklimmen, kanoën, kajakken, vissen, zeilen of wandelen. Wat je maar wilt, het is allemaal mogelijk.

5. De schitterende stranden en baaien langs de Adriatische kust. Van mooi zandstrand tot sprookjesachtige baaien waar het nog niet al te druk is. Heerlijk genieten van alles wat een vakantie zo mooi maakt. In Kroatië hebben ze een vast abonnement op zon. Maar liefst 2400 zonuren per jaar.

Nog meer?

Zijn dat nog niet genoeg redenen om te besluiten dat de volgende vakantie naar Kroatië gaat? Dan komen hier nog twee redenen die zeker mee zullen wegen.

A. Het is een goedkoop land. Hier kun je nog voor een leuk bedrag heerlijk eten of een lekker feestje bouwen.

B. De sfeer is zo gemoedelijk. Je hebt geen schijn van kans. Hier word je gewoon relaxed. Dat geldt zelfs voor hen die niet weten wat het is. Alles gebeurt in een lagere versnelling. Zonder dat het stoort overigens. Het is onlosmakelijk verbonden met de atmosfeer van dit prachtige land.

Deel dit bericht

Ja? Is Kroatië jouw bestemming?
Bekijk accommodaties in Kroatië