5 redenen om naar Dalmatië te gaan

Bekijk accommodaties in Kroatië
5 redenen om naar Dalmatië te gaan

Dalmatië, proef het pure mediterrane leven! Ontdek de betoverende natuur, eeuwenoude monumenten, levendige pleinen en gezellige restaurantjes. Laat je inspireren door deze 5 redenen om Dalmatië te bezoeken. Elke plek heeft zijn unieke charme en bijzondere uitstraling.

Split en Dubrovnik

Split is een van de mooiste stadjes aan de Dalmatische kust, een wandeling door het historische centrum voert je 2000 jaar terug in de geschiedenis. De stad is één groot openluchtmuseum. Ook het sprookjesachtige Dubrovnik is een bezoek meer dan waard. Het hoogtepunt van een bezoek aan Dubrovnik is een wandeling over de eeuwenoude stadsmuren. Beide steden liggen direct aan zee en bieden een prachtig uitzicht met mogelijkheden om te genieten van een van de vele stranden.

Ruige kust met kiezel- en zandstranden

Dalmatië biedt volop afwisseling met honderden eilandjes, witte zandstranden en een prachtig blauwe zee. Geniet van de grillige kust en indrukwekkende kliffen. Zeilen, duiken, snorkelen zijn enkele van de vele mogelijkheden op watersportgebied. Ontdek de prachtige koraalriffen en de wondere onderwaterwereld. Het Zlatni Rat strand op het eiland Brač staat bekend als één van de mooiste stranden ter wereld.

Hvar eiland

Hvar is een trendy eiland met een heerlijk mild klimaat en prachtige zandstranden. Het eiland biedt een spannende mix van bezoekers. Van rich and famous tot backpackers, iedereen voelt zich thuis op dit schitterende eiland. Kom volledig tot rust en ontspan met een van de lokale wijnen en de heerlijke geur van de lavendelvelden. Maak kennis met de vriendelijke bevolking tijdens een trip over het eiland Hvar.

Krka watervallen

Geniet van dit prachtige natuurpark en maak een boottocht over de rivier Krka. Vaar door indrukwekkende canyons en bewonder de Skandinski Buk waterval die vanaf 45 meter hoogte naar beneden stort. Onder de grootste waterval mag gezwommen worden, een bijzondere belevenis!

Nationaal Park Plitvice

De Plitvlice meren zijn zo mooi dat je stil wordt van hun schoonheid! 16 smaragdgroene en kristalheldere meren die door bruisende watervallen in elkaar overstromen. Dieper in het natuurpark leven zeldzame diersoorten Je kunt het park via een vlonderpad te voet ontdekken, maar ook per boot of trein verkennen.

Deel dit bericht

Gerelateerd

Ja? Is Kroatië jouw bestemming?
Bekijk accommodaties in Kroatië