Waarom Kroatië ook leuk is voor kinderen

Bekijk accommodaties in Kroatië
Waarom Kroatië ook leuk is voor kinderen

Hoewel de meeste mensen bij Kroatië denken aan een vakantie voor twee of een groepsreis, is de bestemming uitermate geschikt voor een vakantie met kinderen. Er zijn diverse mogelijkheden als je met je kinderen naar Kroatië wilt reizen.

Familieactiviteiten in Kroatië

Leuk om te ondernemen tijdens een vakantie met kinderen in Kroatië zijn de prachtige fietstochten, wandeltochten of zelfs ritten op een paard door het groene binnenland. Het land heeft betoverende nationale parken waar je heerlijk in de natuur kunt zijn en onder andere watervallen kunt bewonderen. De Plitvicemeren zijn echter niet geschikt voor kleine kinderen door de lange routes.

Het prachtige land heeft tal van kastelen en andere historische bezienswaardigheden te bieden, waar je kinderen veel van kunnen leren. Bovendien zijn ze vaak sneller onder de indruk van zulke imposante gebouwen dan je zou denken. Kroatië heeft in totaal zeven werelderfgoederen op de UNESCO lijst.Kindvriendelijk verblijf in Kroatië

Van hotels tot campings

Er zijn tal van hotels waar je als familie terecht kunt en die entertainment en uitjes voor kinderen verzorgen. All inclusive hotels hebben vaak ook meer dan genoeg mogelijkheden, zo zijn al je maaltijden en dranken inbegrepen, maar ook tal van activiteiten voor jezelf en de kinderen. Veel hotels hebben een zwembad met glijbanen en wateractiviteiten aan het strand, zoals een ritje op een van de bananenboten, windsurfen en zeilen. Ook worden er excursies zoals rafting, jeepsafari, kanoën en dergelijke georganiseerd, vaak direct vanuit je hotel.

De stranden zijn bovendien vaak voorzien van EHBO faciliteiten, wc's en snackbars: onmisbaar tijdens een dagje strand met kinderen. Ook vind je op sommige stranden een speeltuin of een restaurant. Ga snorkelen in een van de vele baaien en samen de prachtige onderwaterwereld ontdekken, of op het water een tocht met een ferryboot maken. Naast prachtige stranden zijn er ook waterparken die garant staan voor een dag spetterplezier met de hele familie.

Kroatië is natuurlijk ook een land om te kamperen. De campings zijn van alle gemakken voorzien en voor de kinderen is er meer dan genoeg te doen. Van speeltuinen tot animatie en waterparken tot het organiseren van spelletjes en sport. De camping is voor kinderen leuk om sociale contacten op te doen en samen te genieten van alles wat de nieuwe omgeving te bieden heeft.

Eten en drinken

Hoewel niet alle kinderen de culinaire specialiteiten in Kroatië, zoals zeevruchten en vis, lekker zullen vinden, staat in vrijwel alle restaurants pasta en pizza op het menu. Bovendien zijn ze over het algemeen erg kindvriendelijk: De lokale bevolking neemt kinderen graag mee naar het restaurant voor het avondeten en je zult kinderen vaak zien rondrennen op het aangrenzende plein terwijl de volwassenen eten, drinken en kletsen. Bovendien is op elke hoek van de straat wel een ijscoman te vinden, de ijsjes zijn ook in Kroatië niet te versmaden.

5 tips om kinderen een geweldige tijd te bezorgen in Kroatië

1. Veilige en kindvriendelijke stranden

Er is niets zo leuk voor kinderen als een gezellig dagje aan het strand. Echter, als ouder stel je wel een aantal logische eisen. Het liefst wil je een zandstrand of een strand van fijne kiezels, zodat je kinderen comfortabel kunnen spelen. Ook wil je liever geen badplaatsen waar de zee al snel diep is. Aan de Markarska Rivièra vind je geschikte stranden bij Baska Voda en Brela. Bij Omis en Medulin vind je prachtige en uitgestrekte zandstranden. Wil je een leuke speeltuin bij je strand, ga dan naar Medulin of Crikvenica. De Kroatische zomerzon kan fel zijn, dus smeer je kinderen regelmatig in met zonnebrandcrème die minimaal factor 50 bevat.

2. De middeleeuwse charme van Dubrovnik

Dubrovnik, in het zuiden van Kroatië, heeft een prachtig centrum en stadsmuren die nog altijd een middeleeuwse sfeer uitstralen. Ben je fan van Game of Thrones? Dan weet je waarschijnlijk dat Dubrovnik model stond voor King's Landing. Zijn je kinderen te jong voor deze tv-serie? Ook al voelen je kinderen zich geen prinsen en prinsessen van de huizen Stark, Lannister of Targaryen, in Dubrovnik komen al hun ridderfantasieën tot leven. Zo leren ze spelenderwijs en met eigen ogen de Europese geschiedenis kennen.

Dubrovnik Kroatie
Dubrovnik

3. De schitterende meren van Plitvice

Houden je kinderen van indrukwekkend natuurschoon? Reserveer dan één of twee dagen om het Nationaal Park Plitvicemeren te ontdekken. De Plitvicemeren zijn een van de mooiste plekjes natuur in Kroatië. Honderden meertjes, prachtige watervallen in een bosrijk gebied waar nog veel interessante inheemse dieren in het wild te zien zijn. Overal in dit park zijn duidelijk aangegeven fietspaden en wandelroutes. Organiseer een gezellige boottocht en vergeet zeker niet om de mooiste foto's te maken die je kinderen op social media met hun klasgenootjes kunnen delen.

Plitvice meren Kroatie
Plitvice meren Kroatië

4. Bezoek een spannend Aquapark

Wat dacht je van een heerlijk ontspannen dagje in de zon voor jou en je partner, terwijl je kinderen de dag van hun leven meemaken? Dit kan als je ze meeneemt naar een van de grote aquaparken die Kroatië rijk is. De waterpretparken in Kroatië zijn kindveilig, schoon en hebben een grote hoeveelheid waterglijbanen en wildwaterparcours. Het is wel handig als je kinderen minimaal zwemdiploma A gehaald hebben. Zijn je kinderen nog wat kleiner, laat ze zich dan vermaken in de ondiepere speelbaden.

5. Kindvriendelijke hotels en campings

Met name langs de Zuid-Dalmatische kust heb je een ruime keuze uit hotels en campings waar animatoren je kinderen de hele dag bezig houden met sport en spel. Bij deze goed opgeleide mensen zijn je kinderen in goede handen. Je zult versteld staan van de snelheid en het gemak waarmee je kinderen de plaatselijke taal oppikken. 's Avonds, na een spannende dag, heb je letterlijk geen kind meer aan ze. Zo beleeft elk gezinslid een heerlijke vakantie in Kroatië.

Waar wacht je nog op! Boek nu snel een leuke camping of (all inclusive) hotel in het mooie Kroatië!

Deel dit bericht

Ja? Is Kroatië jouw bestemming?
Bekijk accommodaties in Kroatië