Vlieg nu ook vanaf Rotterdam naar Kroatië

Bekijk accommodaties in Kroatië
Vlieg nu ook vanaf Rotterdam naar Kroatië

Ook vanaf Rotterdam Airport, tegenwoordig Rotterdam The Hague Airport, kun je terecht voor vluchten naar Kroatië. Vanuit de luchthaven gaan een paar keer per week vluchten van Transavia.com naar de havenstad Split. Te boeken via Transavia.com en Neckermann.nl. En omdat Rotterdam Airport van 23.00 tot 7.00 gesloten is, ben je ook met een chartervlucht verzekerd van gunstige vliegtijden en korte wachtrijen.

Vliegen naar Kroatië

Kroatië is gelegen in Zuidoost-Europa en een van de 40 bestemmingen waarop je vanuit Rotterdam kunt vliegen. Dit kan wanneer je een vakantie in Split zelf hebt geboekt, een havenstad met een mooie oude binnenstad en gezellige winkelstraten, maar ook als je verblijft in één van de vele andere bestemmingen binnen Kroatië. Reis bijvoorbeeld binnen korte tijd naar je accommodatie in Dalmatië zelf, of de eilanden Brac, Hvar, Vis, Solta,of Korcula. Maar ook kun je in een niet al te lange tijd naar andere plaatsen in Zuid-Kroatië doorreizen.

In Split bevindt zich het paleis van Diocletianus, dat uit de vierde eeuw stamt en sinds 1979 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Split heeft een eigen stadspark waar je kunt wandelen en fietsen en een aantal interessante musea zoals het stadsmuseum. Maar Kroatië heeft meer te bieden: een schilderachtig landschap waar je de mooiste wandelingen kunt maken tussen de authentieke dorpjes, steden met een rijke geschiedenis en een prachtige kustlijn.

Vakantie in Kroatië

Aan de kustvan Kroatië liggen tal van baaien en inhammen waar je kunt genieten van een dagje zonnen aan het strand, maar ook watersporten kunt beoefenen. Houd je van een mooie wandeling, dan kun je de vele dorpjes bezoeken waarvan de huisjes uit natuursteen zijn opgetrokken en de straatjes vanwege de berghellingen van trapsteegjes zijn voorzien. De bewoners in de dorpjes zijn zeer vriendelijk en behulpzaam. Bovendien is in bijna iedere plaats wel een historische bezienswaardigheid te ontdekken. Maak een excursie langs de wijngaarden of ga vissen, kanovaren, wandelen of mountainbiken. Op veel plekken in Kroatië zijn bovendien boerenmarkten te vinden.

Met kinderen naar Kroatië

Kroatië is een zeer kindvriendelijk vakantieland. De inwoners hebben niet alleen veel aandacht voor kinderen, maar er zijn ook speciale kindertheaters. Deze zijn ook leuk voor volwassenen om te bezoeken: de Kroatische cultuur komt terug in de mooie stukken die worden opgevoerd. Daarnaast is het leuk voor de kinderen om een bezoekje te brengen aan een van de dierentuinen en vormt ook een bezoek aan een mooie speeltuin of een waterpark een leuk uitje. Maar ook bezienswaardigheden die niet speciaal voor kinderen zijn, zoals de mooie natuurparken, kunnen voor een gezellige middag met het gezin zorgen. Kroatië is leuk voor jong en oud.

Kroatië heeft een prettig klimaat met aangenaam warme zomers, waardoor je volop van de zon kunt genieten tijdens je Kroatië vakantie. Vlieg nu ook vanaf Rotterdam naar Kroatië en bereik jouw vakantiebestemming nog gemakkelijker.

Deel dit bericht

Ja? Is Kroatië jouw bestemming?
Bekijk accommodaties in Kroatië