Beleef de verschillende evenementen in Kroatie.

Bekijk accommodaties in Kroatië
Beleef de verschillende evenementen in Kroatie.

Veel mensen gaan op vakantie naar Kroatië vanwege het heerlijke klimaat en de mooie stranden die in het land te vinden zijn. Daarnaast is het ook binnenland van Kroatië erg populair, vooral de verschillende natuurparken. Dankzij het feit dat je hier een complete en veelzijdige vakantie kunt beleven, blijft het aantal toeristen jaarlijks stijgen. Overigens zijn er in Kroatië ook ontzettend veel verschillende evenementen die gevierd worden. Tijdens je vakantie is de kans groot dat één van deze evenementen plaats vindt en dat je deze mee kunt vieren! Hieronder worden enkele van de grootste evenementen in Kroatië op een rijtje gezet.

Muzikale evenementen

Ieder jaar opnieuw worden er in Kroatië heel veel verschillende muziekfestivals georganiseerd. Muziek speelt in de cultuur van het land dan ook een belangrijke rol. De meeste muziekevenementen vinden op of rondom het strand plaats. De meest bekende muziekevenementen zijn Verse Island Festival op het eiland Pag, Electric Elephant door Tisno aan de kust van Kroatië én het Spring Break Festival bij Novalja. Er zijn ook muziekevenementen die lang duren. Zo wordt ieder jaar op Hvar het OHM festival georganiseerd. Dit muziekfestival met vele bekende Dj's duurt in totaal een week. Overigens worden hiervoor alleen maar jaarlijks terugkerende muzikale evenementen besproken. Er zijn daarnaast ook veel eenmalige muziekfestivals.

Folkloristische evenementen

Tradities en folklore zijn ongelooflijk belangrijk in Kroatië. Bijna iedere streek of regio heeft jaarlijks wel een eigen folkloristische dag waarbij vooral zang en dans centraal staan. Als je op vakantie bent in Kroatië, is het fantastisch om zo'n evenement te bezoeken. Op die manier kom je namelijk op de beste manier in aanraking met de lokale cultuur. Zo organiseert hoofdstad Zagreb ieder jaar een volksdansfestival waarbij er regionale muziek word gedraaid en er traditionele kleding wordt gedragen. Dit festival duurt in totaal vier dagen en vindt ieder jaar in juli plaats. Dat is precies de periode waarin veel mensen op vakantie gaan naar Kroatië. Ook in Rovinj zijn de folkloristische tradities belangrijk. Hier worden ieder jaar de Vissersfeesten georganiseerd inclusief muziek, dans en traditionele visgerechten.

Culturele evenementen

Er zijn daarnaast ook tal van culturele evenementen in Kroatië. Denk daarbij bijvoorbeeld aan evenementen rondom een bepaald thema. Daarbij spelen vooral christelijke feestdagen zoals kerst en pasen een belangrijke rol. Vooral de regio Istrie staat bekend om de vele culturele evenementen die hier in het hoogseizoen worden georganiseerd. In Varaždin vinden in september en oktober barokavonden georganiseerd. Tussen 10 juli en 15 augustus wordt in Dubrovnik het zomerfestival georganiseerd. Ook dit is zeker een aanrader tijdens je vakantie in Kroatië.

Gastronomische evenementen

Eten en drinken speelt een centrale rol in Kroatië. Er worden rondom dit thema dan ook tal van evenementen georganiseerd. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een jaarlijks wandelevenement langs de verschillende wijnboerderijen in een bepaalde streek of een evenement waarbij bepaalde gerechten centraal staan. Wanneer je van eten en drinken houdt, is Kroatië een perfect land om op vakantie te gaan. Kijk vooraf dan ook goed welke gastronomische evenementen er tijdens jouw verblijf plaats vinden.

Deel dit bericht

Ja? Is Kroatië jouw bestemming?
Bekijk accommodaties in Kroatië