Top 6 bestemmingen in Kroatië

Bekijk accommodaties in Kroatië
Top 6 bestemmingen in Kroatië

Tijdens de vakantie willen de meeste mensen niet alleen maar op het strand liggen of op het terras zitten. Je wilt natuurlijk ook iets zien van het land en zien wat jouw vakantieland allemaal te bieden heeft. Kroatië is één van de bekende vakantielanden waar je niet alleen kunt genieten van veel zon en het strand, maar ook allerlei andere dingen kunt doen. Ben je benieuwd waar je allemaal heen kunt in Kroatië? Lees dan snel verder.

Top zes bestemmingen

Krka national park is een bekende bestemming die adembenemend mooi is. Het is een beschermd gebied met prachtige natuur waar je zeker tot rust zult komen. Bovendien zul je hier ook wilde dieren zien en zal je ook wat leren over de historie van dit gebied. Je kunt hier zwemmen in water dat bijzonder schoon en blauw is en kunt de prachtige watervallen bekijken.

De hoofdstad van Kroatië is het ook zeker waard om te bezoeken. De stad heet Zagreb en is gebouwd in de tweede eeuw na Christus. Je zult hier zowel moderne als historische gebouwen zien en dat maakt de stad erg bijzonder. Zagreb is het hart van de Kroatische cultuur, academici en overheid.

Korcula is een eiland dat bij Kroatië hoort en waar de bekende Marco Polo is geboren. Voor de natuurliefhebbers is dit een perfecte vakantieplek. Je vindt hier groene bossen, blauwe zee, olijfbomen, wijngaarden en natuurlijk de leuke kleine dorpjes. Een echte aanrader en de leuke marktjes mogen niet worden vergeten!

Voor de liefhebbers van oude gebouwen en andere historische bijzonderheden is Pula de plek om heen te gaan. Je vindt hier namelijk allerlei gebouwen die gemaakt zijn door de Romeinen eeuwen geleden. Je zult hier ook andere culturen terug zien. Vroeger hoorde Pula bij het Romeinse rijk, tegenwoordig hoort het bij Kroatië.

Op zoek naar een bestemming zonder teveel drukte van andere toeristen? Kies dan voor Zadar. Je vindt hier Romeinse ruïnes, prachtige kerken en andere bijzondere architectuur. Het ligt aan de kust, dus na het bekijken van de bezienswaardigheden, kan de dag worden afgesloten aan het strand.

Ten slotte is er Split, wat net als Zagreb een grote stad is. Ook hier zul je architectuur uit de Renaissance aantreffen. Vergeet niet het paleis van Diocletianus te bekijken. Deze is gebouwd tussen 298 en 305 na Christus. Sluit de dag af door te genieten van de gezellige cafés, restaurantjes en vergeet niet te winkelen in deze mooie stad.

Deel dit bericht

Ja? Is Kroatië jouw bestemming?
Bekijk accommodaties in Kroatië