Tien redenen om naar Kroatië te gaan

Bekijk accommodaties in Kroatië
Tien redenen om naar Kroatië te gaan

Elk land heeft wel zijn redenen om erheen te reizen. Denk aan de prachtige natuur of de cultuur die je eens mee wilt maken. Voor zon, zee en strand kun je terecht in het prachtige Kroatië, maar dat is natuurlijk niet het enige dat je hier kunt doen. Kroatië is een veel gekozen vakantiebestemming door de Nederlanders, en dat is niet voor niets.

Ten eerste is het prachtige water en de stranden die je absoluut gezien moet hebben. Het zal je adem wegnemen als je hier bent. Bovendien kun je ook de andere eilanden zien vanaf het strand.

Voor iedereen die houdt van de geschiedenis hoef je je zeker niet te vervelen, want er staan talloze oude gebouwen met natuurlijk het verhaal dat erachter zit. Er is bijzondere architectuur die typisch is voor Kroatië.

Voor de wijnliefhebbers kun je hier ook terecht en hoef je je niet te vervelen. Het land staat bekend om de vele en heerlijke wijnen.

Om tot rust te komen, is de cultuur hier perfect. De mensen zijn hier namelijk erg relaxed waardoor je je al snel rustig zult voelen.

De vijfde reden is natuurlijk het klimaat. De zon schijnt hier bijna altijd en dat zorgt voor milde winters en warme zomers. Perfect voor een liefhebber van zon, zee en strand.

Niet alleen de zee is hier prachtig, maar je hebt ook prachtige meren en ook de bergen zijn zeker het bekijken waard. De natuur zal je tot rust laten komen en je zult optimaal genieten.

Wil je wat meer actie? Kies dan voor zeilen. Het is mogelijk om een boot te huren om vervolgens de zee op te gaan en eventueel te genieten op klein eilandje.

Wat ook erg belangrijk is: de prijzen zijn relatief laag. Hierdoor is het fijn om voor dit land te kiezen, omdat je dus minder geld kwijt bent dan in andere Europese landen.

Ook nudisten kunnen hier op vakantie. Kroatië was het eerste land in Europa dat een nudistenresort heeft geopend.

10 Ten slotte: de prachtige zonsopgang maar ook de zonsondergang. Deze kan je bekijken op het strand maar is ook prachtig als je geniet van een drankje op het terras.

Kroatië heeft dus vele redenen en is daarom ook een land met relatief veel toerisme. Je kunt hier plezier hebben als je houdt van een actieve vakantie, maar ook voor mensen die willen relaxen is het een goede optie.

Deel dit bericht

Ja? Is Kroatië jouw bestemming?
Bekijk accommodaties in Kroatië