Ontdek de mooiste zeilgebieden van Kroatië

Bekijk accommodaties in Kroatië
Ontdek de mooiste zeilgebieden van Kroatië

Zeilen in Kroatië zorgt voor een prachtige en onvergetelijke vakantie. Er zijn tal van mooie gebieden in Kroatië, waarvan wij de mooiste voor je op een rij hebben gezet:

Sukosan in Noord-Dalmatië

Dit gebied herbergt onder andere het Nationaal Park Kornati, dit bestaat uit eilanden waar je gemakkelijk rond kunt wandelen. Erg stijle bergen vindt je hier niet. In april vindt er een zeilboten regatta plaats, de Kornati Cub. Daarnaast is het zeeorgel van Zadar een vaak bezochte bezienswaardigheid. Dit is een orgel in de vorm van een stenen trap die in de branding aan de boulevard van Zadar ligt. Als de zee en de wind langs het orgel gaan, hoor je op de trappen de akkoorden klinken.

Split/Trogir in Zuid Dalmatië

Hier kun je goed snorkelen in verschillende beschutte baaien op Brac, onder andere met onderwatergrotten in de Lucice baai. Ook bij Solta met zijn kleine dorpjes en ongerepte natuur kun je goed snorkelen. Het gebied is daarnaast bekend om de prachtige havens in Hvar met zijn historische Stari Grad. Hier kun je door de smalle stegen langs stenen huizen wandelen en iets eten of drinken. In Vis kun je burchten bezoeken en Bisevo is ook zeker een bezoek waard. Hier ligt de blauwe grot, die rond het middaguur in een blauw schijnsel baadt.

Pirovac in Midden-Dalmatië

Hier kun je via de Krka rivier met steile bergwanden naar de open zee zeilen. Bij Pirovac worden regelmatig dolfijnen gezien, wat het zeilen een extra mooie ervaring maakt. Ook de Krka watervallen in het nationaal park zijn een bezienswaardigheid. Naast deze prachtige watervallen en de grote diversiteit aan flora en fauna biedt het nationaal park archeologische vindplaatsen, monumenten en historische kloosters.

Pula in Istrië en het Kvarnergebied

De eilanden in dit gebied hebben een cultuur met invloeden uit Italië en Oostenrijk. Talrijke afgelegen kiezelstranden liggen hier aan de helderblauwe Adriatische Zee. Op de eilanden liggen pittoreske dorpjes met een vriendelijke bevolking. Het bekendste bouwwerk in dit gebied is het amfitheater van Pula, waar ‘s zomers verschillende opera- en theatervoorstellingen worden gehouden. Daarnaast is er de tempel van Augustus, die uit het begin van onze jaartelling stamt, en later is omgebouwd tot Byzantijnse kerk.

Geniet van een prachtig zeilavontuur in Kroatië, met zijn overweldigende natuurschoon, wateractiviteiten en de historische bezienswaardigheden. De prachtige kust van Kroatië steelt je hart al bij het eerste bezoek.

Deel dit bericht

Ja? Is Kroatië jouw bestemming?
Bekijk accommodaties in Kroatië