Het mooiste park van Kroatië: Nationaal Park Mljet

Bekijk accommodaties in Kroatië
Het mooiste park van Kroatië: Nationaal Park Mljet

Kroatië is natuurlijk een fantastisch land om je vakantie door te brengen. Het land heeft ongelofelijk veel te bieden, zeker op het gebied van natuur. Een voorbeeld hiervan is Nationaal Park Mljet. Wat maakt dit natuurpark zo bijzonder en waarom is het de moeite waard om dit park van een bezoek te voorzien? 

De ligging van het natuurpark

Dit bijzondere park ligt op het eiland Mljet, dichtbij Dubrovnik in Zuid-Dalmatië. Wat het park vooral uniek maakt, zijn de zoutwatermeren van ruim 10.000 jaar oud. In eerste instantie waren het zoetwatermeren, maar door de jaren heen zijn de meren in verbinding geraakt met de zee, waardoor het zoete water veranderde in zout water. De meren zijn dan ook een uniek fenomeen in de wereld en alleen daarom al een aanrader om te bezoeken.

Wat maakt het park nog meer bijzonder?

Er zijn nog een aantal punten op te benoemen die het park tot een bijzonder verschijnsel maken. Zo kun je het park elk seizoen bezoeken en is het bovendien uitstekend geschikt voor een lange wandeling. Verder kun je er ook prima hiken of om de meren heen fietsen. Vanaf verschillende locaties heb je een prachtig uitzicht over zee. Zo'n locatie is bijvoorbeeld de bergtop Montokuc.

Krijg een rondleiding van een gids

Je kunt het park op eigen houtje bezoeken, maar het is ook een optie om een gids te vragen je rond te leiden. Deze persoon weet alle speciale plekjes van het eiland te vinden. Ongetwijfeld leidt deze gids je onder andere naar het Benedictijnse klooster uit de 12e eeuw. Laat je verrassen door de veelzijdigheid van het Kroatische eiland en boek er een trip naartoe met de boot.

Hoe kom je in Nationaal Park Mljet?

Er zijn verschillende mogelijkheden om Nationaal Park Mljet van een bezoek te voorzien. Zo kun je in het natuurpark aankomen dankzij de veerboot vanuit Dubrovnik. Een ticket voor een charterboot kopen, behoort ook tot de mogelijkheden. Dit kan vanuit de plaatsen Korčula, Hvar en Split. Tegen een kleine bijdrage kun je een bezoek brengen aan het park. Het is prettig om te weten dat de toegang voor kinderen tot 6 jaar gratis is.

Kom tot rust in Nationaal Park Mljet

Nationaal Park Mljet is werkelijk waar een fantastische plek om te bezoeken tijdens een vakantie in het mooie Kroatië. Of je nu gaat zwemmen in het Kleine Meer of dat je van fietsen en wandelen houdt, dit park is de ultieme plek om tot rust te komen en kennis te maken met een schitterend stukje Kroatië. Ongetwijfeld keer je hier een volgende keer graag weer naar terug.

Deel dit bericht

Ja? Is Kroatië jouw bestemming?
Bekijk accommodaties in Kroatië