De mythes en geheimen van Slavonië

Bekijk accommodaties in Kroatië
De mythes en geheimen van Slavonië

Slavonië is een regio in Kroatië waar mythes en legendes al generaties lang worden doorgegeven. Regels en tradities zijn strikt, zonder dat daarbij de gastvrijheid in het geding komt. Ben je op vakantie in Kroatië en wil je kennismaken met intrigerende mythes en geheimen? Breng dan een bezoek aan de regio Slavonië. Het heeft talloze geheimen en schatten die absoluut van waarde zijn en daarmee een verrijking kunnen zijn voor je vakantie. Wat maakt deze regio zo bijzonder? 

Echo van traditie

Slavonië wordt ook wel de 'Echo van traditie' genoemd. Tradities zoals het vieren van het oogstfeest, het dragen van klederdracht en het dansen op populaire lokale muziek. Ondanks deze tradities hoef je in Slavonië niet bang te zijn dat het je aan iets ontbreekt tijdens een vakantie. De mensen zijn er erg gastvrij en laten je graag kennismaken met hun tradities en lokale gerechten. Populair zijn bijvoorbeeld de vleesstoofpot of een pittige vispot.

Het weinig bezochte platteland van Kroatië

Slavonië kun je ook wel een beetje zien als het platteland van Kroatië dat niet veelvuldig wordt bezocht door toeristen. Toch vind je in deze regio bijvoorbeeld veel natuurparken en indrukwekkende historische kastelen. Bovendien kun je er dankzij enkele beboste bergruggen uitstekend wandelen. Waar je ook bent in Slavonië, je merkt overal de Hongaarse en Servische invloeden.

In Slavonië komt de geschiedenis tot leven

Overal waar je komt in deze regio komt de geschiedenis van Slavonië tot leven. Dat is best logisch, want Slavonië heeft een redelijk indrukwekkende historie achter de rug. Zo is het lang eigendom geweest van de Turken en heeft het zich later aangesloten bij het machtige Oostenrijk. Hoewel het eigenlijk de bedoeling was dat Slavonië onderdeel zou gaan uitmaken van Kroatië, is dat uiteindelijk niet gebeurd. Uiteindelijk werden Kroatië en Slavonië in 1868 weer met elkaar herenigd. Ongetwijfeld kom je tijdens je verblijf in deze regio overblijfselen tegen van dit dynamische tijdperk.

Maak kennis met het mooie Slavonië

Er zijn veel historische gebouwen en monumenten te vinden in Slavonië. Als je de kans krijgt, neem dan deel aan Slavonische vissoep-wedstrijden, folklore festivals en de Pozega cultuurzomer. Ongetwijfeld maakt dit grote indruk op je en ga je een fantastische tijd tegemoet in deze veelzijdige regio van Kroatië. Heb je nog geen vakantieplannen en wil je graag een unieke vakantie-ervaring opdoen? Breng dan je vakantie door in dit unieke gedeelte van het magnifieke Kroatië.

Deel dit bericht

Gerelateerd

Ja? Is Kroatië jouw bestemming?
Bekijk accommodaties in Kroatië