Weet je dat Zagreb de beste kerstmarkt van Europa heeft? In 2015 brachten tienduizenden mensen hun stem uit voor de beste kerstmarkt in geheel Europa. Zagreb kwam daarin als beste uit de bus. De laatste jaren schieten kerstmarkten als paddenstoelen uit de grond en de kerstmarkt van Zagreb weet zich het meest te onderscheiden van alle andere kerstmarkten in Europa. Houd je van de feestdagen in de maand december en wil je de kerstsfeer in Zagreb beleven? Ga dan zeker eens langs!

Kerst begint met Advent

Kerst begint in Zagreb met Advent. De hoofdstad van Kroatië wordt dan versierd met kerstverlichting en er zijn talloze gouden kerstdecoraties te vinden. Op alle pleinen en straten vind je kerstkraampjes en souvenirwinkeltjes waar niet alleen kerstspulletjes worden verkocht, maar ook lokale ambachten. De kerstmarkt van Zagreb biedt daarmee voor ieder wat wils.

Wat maakt de kerstmarkt in Zagreb zo bijzonder?

Waarom is de kerstmarkt van Zagreb uitgeroepen tot de beste kerstmarkt van Europa? Het heeft alles te maken met het saamhorigheidsgevoel. Hoewel de kerstmarkt ontzettend groot en uitgebreid is, heeft het toch een dorps karakter. Zowel de lokale bevolking als toeristen dansen en zingen met elkaar en bovendien worden er in de gehele stad volop evenementen georganiseerd.

Ervaar Sprookjesland in Zagreb

Langs welk kraampje ook loopt en welk souvenirwinkeltje je ook van een bezoek voorziet, overal in Zagreb heerst er een gezellige sfeer rondom kerst. Af en toe voelt het net alsof je Sprookjesland bent binnengestapt. Niet alleen de lichtjes en de muziek leveren daar een bijdrage aan, het zijn ook zeker de talloze geuren die je dat echte kerstgevoel geven.

Kroatië op z'n best

Ben je dol op kerst of geniet je volop van Kritische folklore, lokale kunst en creaties van lokale ambachtslieden? Het is absoluut de moeite waard om er een paar dagen door te brengen. Het is een leuk cadeau om aan jezelf te geven, maar je kunt er natuurlijk ook je partner mee verrassen. Ga je graag met je vrienden of vriendinnen op stap naar het buitenland? Ervaar dan Advent en kerst op de straten en pleinen van Zagreb.

Beleef de magie van kerstmis

Wil je de magie van kerstmis in Zagreb beleven? Je kunt terecht op de kerstmarkt van 28 november 2016 tot 10 januari 2017. Het is prettig om te weten dat je in Zagreb bij talloze hotels terecht kunt voor een comfortabele overnachting. Je krijgt dan de kans om ook nog wat andere mooie bezienswaardigheden in Kroatië te bezoeken.

Deel dit bericht

Ja? Is Kroatië jouw bestemming?
Bekijk accommodaties in Kroatië