Handige tips als je gaat kamperen in Kroatië

Bekijk accommodaties in Kroatië
Handige tips als je gaat kamperen in Kroatië

Kamperen in Kroatië biedt voor elke kampeerder ongelofelijk veel mogelijkheden. Als je de drukte van Zuid-Europa wilt ontwijken en bovendien voordelig op vakantie wilt gaan naar het buitenland, is Kroatië een uitstekende vakantiebestemming. Wat maakt Kroatië nu zo bijzonder en hoe kun je er nu een geslaagde kampeervakantie van maken?

Kroatië is een echt kampeerland met veel zonuren

Rust, ruimte en veel zon zijn kenmerkend voor Kroatië. Zo kent de Adriatische Kust zo'n 2.600 zonuren per jaar waardoor het land erg geschikt is om te kamperen. Het zeewater voelt erg prettig aan en je kunt eigenlijk je gehele kampeervakantie in een korte broek rondlopen. Als je aan de kust wilt kamperen, is de streek Istrië erg geschikt. Er zijn veel luxe campings te vinden met staanplaatsen langs de zee.

Kamperen bij de boer

Als je niet echt een strandliefhebber bent, heeft Kroatië ook andere plekjes waar je uitstekend je tent kunt opslaan. Zo kun je in Dalmatië bijvoorbeeld kamperen bij de boer of bij mensen thuis. Je kunt in deze streek veel ingerichte stacaravans huren, maar je kunt ook je eigen tent meenemen en opslaan.

Een actieve vakantie beleven in het achterland van Kroatië

Maak je er graag een actieve vakantie van? Dan kun je in het achterland van Kroatië goed terecht. Er zijn verschillende rivieren te vinden waar je met de kano kunt varen. Vergeet ook zeker de grote hoeveelheid meertjes en watervallen niet waar je heerlijk kunt zwemmen. Heb je weleens rivier gedoken? Dit kun je hier realiseren!

Welke uitstapjes kun je maken in Kroatië?

Een aantal uitstapjes moet je zeker gemaakt hebben tijdens een kampeervakantie in Kroatië. Bezoek bijvoorbeeld eens de dagelijkse markt in Zagreb. De rode parasols zijn erg kenmerkend voor deze kleurrijke markt. Zagreb is trouwens ook heel geschikt als je graag uitgebreid wilt shoppen.

Echte ontspanning kun je vinden in het historische stadje Ivanic Grad. Het stadje staat bekend om zijn grote hoeveelheid geneeskrachtige bronnen. Het is een prachtige omgeving om te ontspanning. Naast massages kun je in deze omgeving ook fijn fietsen en wandelen.

De adembenemende natuur ontdekken

Houd je van mooie natuur? Bezoek dan het Nationaal Park Plitvice of Nationaal Park Kornati. Het laatstgenoemde park bestaat uit maar liefst 150 eilanden met watergrotten. Bovendien kun je op deze plek ook heel goed duiken.

Kortom, er is voldoende te ondernemen om er een geslaagde kampeervakantie van te maken in Kroatië!

Deel dit bericht

Ja? Is Kroatië jouw bestemming?
Bekijk accommodaties in Kroatië