Geheimen van Kroatie: De regio Zagorje

Bekijk accommodaties in Kroatië
Geheimen van Kroatie: De regio Zagorje

De geheimen van Kroatië is een serie blogartikelen met, de naam zegt het al, de grootste geheimen van Kroatië. Met dit keer als onderwerp: De regio Zagorje.

Kroatië is een erg mooi en divers land, de natuur is mooi, het is betaalbaar en het land heeft een rijke geschiedenis. Dit artikel gaat over de regio Zagorje, deze provincie ligt in Kroatië en aan de grens van Slovenië. Als je Kroatië bezoekt dan mag je Zagorje zeker niet overslaan! Zagorje is een heuvellandschap en is vooral bekend om de kastelen.

Musea in Zagorje

Zagorje heeft verschillende musea, hieronder zullen een aantal musea besproken worden. - Krapina Neanderthal Museum In dit museum krijg je veel informatie over de Neanderthalers, er zijn videopresentaties en archeologische objecten die je kan bekijken. - Staro Selo Museum Dit museum is erg bijzonder, het bestaat uit dorpjes. Je kan bekijken hoe dorpjes er 100 tot 200 jaar geleden uitzagen en gaat helemaal terug in de tijd.

De kastelen van Zagorje

 • Trakošćan kasteel

  Dit is het meeste bekende kasteel in Zagorje, het lijkt wel alsof dit kasteel uit een sprookje komt. Het kasteel is gelegen op een heuvel en hierdoor heb je een prachtig uitzicht over bossen en een meer. Het kasteel is nu eigendom van de staat en is ingericht in originele staat. Je vindt hier onder andere een grote wapencollectie.

 • Het kasteelmuseum

  In dit museum vind je veel mooi ingerichte kamers met onder andere wapencollecties, aardwerkcollecties en een klokken collectie.

 • Varaždin kasteel

  Dit kasteel heeft verschillende eigenaren gehad en is meer dan een keer gerestaureerd. Als je in Zagorje bent, is een bezoekje aan dit kasteel zeker de moeite waard.

 • Veliki Tabor

  Dit is een kasteel met een tragisch liefdesverhaal.

 • Het Čakovec kasteel

  Dit is een kasteel en een museum in een, je vindt hier collecties uit de Romeinse tijd.

Activiteiten in Zagorje

In Zagorje zijn veel verschillende activiteiten die je kan ondernemen. Je kan onder andere fietsen, wandelen, hiken en de wijnregio bezoeken. In de regio kan je veel wijngaarden en wijnkelders vinden. Er zijn verschillende tours die je kunt volgen, kijk hoe de wijn gemaakt wordt en proef de verschillende soorten wijn. Er zijn ook verschillende resorts en thermale baden. Ontspan en breng de dag door in Krapinske Toplice of Stubičke Toplice. Als laatste mag een bezoekje aan Marija Bistrica niet ontbreken. Dit is een bekend bedevaartsoord en Pelgrims komen hier naartoe om te bidden. Op deze plek kan je ook veel verschillende religieuze voorwerpen of souvenirs kopen.

Er is in Zagorje voor iedereen wel iets leuks te beleven, of je nu op zoek bent naar cultuur of ontspanning, er is voor ieder wat leuks bij. Zorg ervoor dat je sowieso een bezoekje brengt aan een kasteel en vergeet geen wijntour te volgen en te genieten van de lekkerste wijnen.

Deel dit bericht

Gerelateerd

Ja? Is Kroatië jouw bestemming?
Bekijk accommodaties in Kroatië