Ga kastelen spotten in Kroatië

Bekijk accommodaties in Kroatië
Ga kastelen spotten in Kroatië

Kroatië is een prachtig land, dat rijk is aan historie en veel groen. Daarom is een bezoek aan een aantal kastelen een echte must tijdens een reis naar Kroatië. Hier wordt het beste wat het land te bieden heeft gecombineerd: de historische kastelen te midden van een groen landschap.

Je vindt wel honderden kastelen in Kroatië, die uit verschillende tijdperken afkomstig zijn. Wil je meerdere kastelen op één dag bezoeken, dan zijn er heuse kastelentours te boeken, waar je de mooiste kastelen die Kroatië rijk is te zien krijgt, veel van hen zowel van buiten als van binnen. Een aantal van hen zetten we in dit artikel voor je onder elkaar.

De mooiste kastelen van Kroatië:

 • Trakoscan

  Dit kasteel uit de 15e eeuw staat in Zagorje, op een heuvel in een prachtig groene omgeving. De indrukwekkende toren word door een hoge muur omringt die een schitterend park, een meer en weelderige tuinen omvatten. Hoewel het oorspronkelijk diende om de weg van Ptuj naar het dal van Sava te bewaken is het sinds 1953 een museum. Hier kun je door 25 vertrekken wandelen met onder andere wapens, kleding, schilderijen en meubels die tentoongesteld worden.
 • Kamerlengo

  Kamerlengo, gelegen in Trogir, stamt uit omstreeks 1430 en bestaat uit drie torens die door hoge muren met elkaar in verbinding staan. Een Venetiaans gouverneur heeft het kasteel laten bouwen tijdens de renaissance. Vroeger was ook de bekende toren Kula svetog Marka met het bouwwerk verbonden. De open plaats in de vesting wordt vandaag de dag gebruikt voor openluchtvoorstellingen en zomerconcerten, het exercitieveld als sportveld.
 • Veliki Tabor

  Dit kasteel was van oorsprong een kleine stad in Zagorja die omstreeks 1502 is gebouwd. Vele jaren later werd het stadje omringt door muren en vier halfronde torens. Aan de stad werd niet veel verbouwd, waardoor deze zijn oorspronkelijke uitstraling heeft behouden. De kasteelmuren vertonen details uit de laatgotische tijd en de renaissance. Het kasteel is voorzien van een prachtig bewaard gebleven vijfhoekige bastion.
 • Fort Nehaj

  Dit fort ligt in Senj en werd in 1556 door Uskok-piraten gebouwd. Het diende tegen de regelmatige aanvallen door de Turken en Venetianen. Het fort werd later ook het symbool van de stad. De buitenmuren van de vesting worden gesierd door 5 kleine hoektorens, die zijn voorzien van schietgaten voor geweren en kanonnen. Op de begane grond kun je hier de ruimtes voor bemanning, de haard, de wapenopslagruimtes en een hofje bekijken. Het geeft bovendien een prachtig uitzicht op de kust, de nabijgelegen eilanden en de bergketens.
 • Cakovec

  Dit kasteel is al in de 13e eeuw gebouwd en is gelegen in de gelijknamige stad in het noorden van Kroatië. Het kasteel heeft veel moeten doorstaan en is een aantal keer opnieuw opgebouwd, waardoor het vandaag de dag uit het “Oude Kasteel” en het “Nieuwe Kasteel” bestaat. Van het oude deel is alleen de benedenverdieping nog over, maar het nieuwe deel is een prachtig barok en statig gebouw.

Bezichtig kastelen tijdens je Kroatië reis

Bezichtig deze kastelen tijdens jouw Kroatië vakantie en proef de historie van het groene land. In de streken die de kastelen omgeven zijn vaak ook andere bezienswaardigheden te vinden. Daardoor kun je het bezichtigen van kastelen prima combineren met bijvoorbeeld een bezoek aan een van de oude stadjes, een terrasje in de zon of een van de vele andere plaatsen die Kroatië te bieden heeft. Geniet van je kastelentour en geniet van Kroatië.

Deel dit bericht

Ja? Is Kroatië jouw bestemming?
Bekijk accommodaties in Kroatië