Een excursie naar Kornati vanaf Zadar, Sibenik of Murter

Bekijk accommodaties in Kroatië
Een excursie naar Kornati vanaf Zadar, Sibenik of Murter

Als je op vakantie in Kroatië bent, valt er van alles te beleven. Natuurlijk kun je jezelf eindeloos vermaken bij en in de zee. Kroatië heeft prachtige stranden en de zee is uitstekend geschikt voor talloze watersporten. Ook landinwaarts is echter van alles te beleven. Het land heeft bijvoorbeeld een fantastische natuur. Bijzonder is echter dat één van de mooiste stukken natuur juist in en rondom zee te vinden is. Het Kornati Nationaal Park is één van de hoogtepunten in Kroatië. Vrijwel iedere vakantieganger in het land gaat op excursie naar dit prachtige gebied. Of je nu vanuit Sibenik, Murter of Zadar komt: een uitstapje naar het Kornati Nationaal Park moet je écht inplannen tijdens je vakantie in Kroatië.

Nationaal Park Kornati

Het Nationaal Park Kornati ligt in de Adriatische Zee, niet ver uit de kust van Kroatië. Het is een prachtig gebied met meer dan 130 verschillende eilanden die niet bewoond zijn. Ook kom je er veel inhammen en klippen tegen. Vroeger dienden de eilanden vooral als graasplek voor het vee, dat de herders erheen brachten. Nu is het vooral een plaats waar veel excursies heen gaan om te zien hoe de natuur zich hier heeft ontwikkeld. Vooral de vele verschillende kleuren zullen indruk maken. Bijzonder is ook de tegenstelling met de overige natuur in Kroatië. In het gebied liggen overigens sprookjesachtige koralen en wemelt het van het leven onder water. Je komt op de eilanden pure natuur tegen die volledig haar gang kan gaan zonder dat mensen er ingrijpen. Sinds 1980 zijn de Kornati eilanden namelijk een nationaal park. Opvallend is dat er weinig plantengroei is op de verschillende eilanden, waardoor ze er erg kaal uitzien.

Georganiseerde boottochten

Nationaal Park Kornati ligt erg centraal waardoor het vanaf verschillende plaatsen in Kroatië goed te bereiken is. De eilandengroep is enkel per boot bereikbaar. Je kunt er met je eigen boot heen gaan óf met behulp van lokale schippers. Het is echter ook mogelijk om met een bootexcursie mee te gaan. Op die wijze zie je direct de mooiste stukjes van het park én wordt er door een gids van alles verteld over de verschillende eilanden. Er vertrekken dagelijks boten vanaf Zadar, Murter en Sibenik. Het mooiste gedeelte van Nationaal Park Kornati ligtonder water. Snorkelen en duiken zonder speciale uitrusting mag gelukkig gewoon. Mét speciale uitrusting is alleen toegestaan als je bij een georganiseerde duikgroep hoort.

Deel dit bericht

Gerelateerd

Ja? Is Kroatië jouw bestemming?
Bekijk accommodaties in Kroatië