Drie populairste kampeergebieden in Kroatië

Bekijk accommodaties in Kroatië
Drie populairste kampeergebieden in Kroatië

Kroatië is een van de meest geliefde kampeergebieden in Europa. Het land heeft enorm veel te bieden: prachtig weer, warme nachten, schitterende natuur, circa duizend eilandjes en idyllische baaien. Dat alles maakt Kroatië tot een heerlijke bestemming voor kampeerders. Moderne voorzieningen ontbreken niet en circa negentig procent van de Kroatische campings ligt vlakbij of aan de Adriatische kust, bij de eilanden of aan de rivieren of meren. Omdat er zoveel keus is, is er voor iedereen een passende camping te vinden, van kleine familiecampings tot resorts en campingparken. De prijzen voor het kamperen behoren over het algemeen tot de middenmoot in het Middellandse Zeegebied. De faciliteiten op de campings stemmen overeen met de Europese normen. De drie populairste gebieden in Kroatië zijn Istrië, Dalmatië en de Kvarner en de nabijgelegen eilanden.

Istrië

Istrië is de meest westelijke provincie van Kroatië en met een oppervlakte van 2820 vierkante kilometer ook het grootste schiereiland in de Adriatische Zee. De kustlijn en het binnenland zijn prachtig. Een derde deel van Istrië is bedekt met bossen, verder zijn er pittoreske steden, baaien met stranden, eilanden, het natuurreservaat Limski kanal en het nationale park Archipel van Brijuni. Juli is de warmste maand met temperaturen van ongeveer 23 graden Celsius. Bekende steden om te bekijken zijn het mondaine Umag, Porec, de grootste (haven)stad Pula en Rovinj met zijn prachtige architectuur.

Dalmatië

Dalmatië heeft een kust met duizenden eilanden. Het is een schilderachtig en ook grillig gebied met gezellige dorpjes en steden, een groot cultureel aanbod, ongerepte natuur en bergmassieven. Het Franciscaner klooster in Badja bijvoorbeeld, de basiliek van Sint Johannes bij Biograd, Hvrar met op Venetië geïnspireerde huizen, de steden Dubrovnik, Split en Makarska en de bergen van Biokova. Er zijn veel rots- en kiezelstranden, maar ook pittoreske dorpen zoals Braska Voda, Bol en Brela en prachtige baaien. De meren van Bacina zijn ook leuk om te bezoeken.

Kvarner

Kvarner is een gebied van eilanden, prachtige kustlijnen en bergen. Er zijn kuuroorden, kathedralen en een Romeins kasteel. Ook is Kvarner heerlijk om te wandelen door de Velebitbergen, mountainbiketochten te maken of te genieten van de natuur. Aan zee liggen prachtige stranden, waar allerlei watersportactiviteiten te doen zijn: duiken, zeilen, boottochten en dolfijnen spotten. In de vele restaurants worden gerechten met seafood geserveerd. Bezoek Baska op het eiland Krk, het nationaal park op de Brijuni eilanden of de badplaats Kraljevica.

Deel dit bericht

Ja? Is Kroatië jouw bestemming?
Bekijk accommodaties in Kroatië