De mooiste stranden van Kroatië

Bekijk accommodaties in Kroatië
De mooiste stranden van Kroatië

Je hoeft niet per se naar de Malediven voor bounty stranden. Ons eigen Europa heeft ook een stel mooie stranden. Dichterbij dan je denkt en heerlijk aan de Middellandse Zee, zodat je kunt genieten van het stabiele Mediterraanse klimaat. De Kroatische kust is voor 75% rots- en kiezelstrand. Uit onderzoek is gebleken dat de Kroatische kust een van de schoonste is van de Middellandse Zee. 

 


Ontdek een geheime baai of ga voor een gezellig toeristisch strand met alle gemak bij de hand. Voor de kust liggen ongeveer 1000 eilanden en er is bijna 6000km kustlijn! We zetten een aantal bijzondere, must see plekken op een rij!

Rust en vrede op Long Island - Dugi Otok

Dugi Otok is het grootste eiland van eilandengroep Zadar. Omdat het vrij ver van de kust af ligt, is het er heerlijk vredig. Er zijn rotsstranden te vinden bij Sali en aan de noordelijke kant van het eiland kun je alleen per boot een aantal zandstranden ontdekken. Zin in een strandfeestje? Saharun staat bekend om zijn 24-uurs strandfeesten! Wit zand... turquoise zee... omgeven door dennenbomen. Sprookjesachtig!

De Omis Riviera

Bij de zuidkust van Split kun je 35km lang smullen van baaien, een kraakheldere zee, diverse kliffen en de prachtige vallei van de Centina rivier. Het is er adembenemend mooi! Op sommige stukken zal het er druk zijn: Omis zelf heeft een groot publiek zandstrand met winkeltjes, restaurants en bars. Het is een super geschikte plek voor families, omdat het water er ondiep is.

Op zoek naar zand? Susak is the place to be!

Het verst van het vaste land ligt Susak: geheel van zand! Er is slechts één nederzetting, een paar restaurants en bars. Hier kom je voor je rust. Een wandeling van drie uur zal je over het strand rondom het eiland brengen. Dan heb je elf km gelopen.

Lubenice: St. Ivan

Ongeveer 22 km van Cres ligt de vestingstad Lubenice, gebouwd op een klif van bijna 400m hoog. En als je dan naar beneden kijkt vanaf de stadsmuur, dan zie je het strand St. Ivan. Het water is -uiteraard- heerlijk helder. Een wandeling van 45 minuten omlaag en een uurtje omhoog is absoluut de moeite waard!

National Park Kamenjak

Het 9,65 km lange eiland Kamenjak ligt helemaal ten zuiden van Istrië. Slapen in een vuurtoren, duiken en windsurfen of op zoek naar spannende inhammen, baaitjes en rotspartijen. Alsof je op een onbewoond eiland op vakantie bent! Kamenjak is het eiland waar de gewone toerist niet komt, maar waar de avonturier zich als een vis in het water voelt!

Deel dit bericht

Ja? Is Kroatië jouw bestemming?
Bekijk accommodaties in Kroatië