De 5 mooiste hikes van Kroatië

Bekijk accommodaties in Kroatië
De 5 mooiste hikes van Kroatië

Een avontuurlijke vakantie in Kroatië, waarbij je dit mooie land leert kennen, volop kunt genieten van de heerlijke keuken en in direct contact komt met de vriendelijke mensen. Dat is hiken.

Hiken in Kroatië

Hiken is veel meer dan een wandeltocht maken, het is een avontuur. Je kunt één- of meerdaagse tochten maken, geheel naar eigen wens. Zoals de tocht rondom Zavizan, die gezien wordt als een van de 3 mooiste tochten in Kroatië. Je kunt met de bus naar Zavizan reizen om van daaruit aan een van de verschillende tochten te beginnen. Zoals de Prezumic trail. 57 kilometer lang, moeilijkheidsgraad 2, die je door de pijnboombossen voert, langs de kust, waarbij je een adembenemende blik op de eilanden geboden krijgt en die je een overnachting in een berghut oplevert met, zoals het wordt genoemd, het leukste panorama ter wereld.

Berghike

Van een andere orde is de Paklenica tocht, moeilijkheidsgraad 1, die je de bergen rondom Paklenica, met zijn pad langs de Velika Canyon, de watervallenen stukken die je klimmend moet overwinnen. De tocht kan eindigen bij de Paklenica berghut, mits je vooraf gereserveerd hebt. Een hele bijzondere tocht, voor de wat gevorderde hikers. Van een heel andere orde zijn de tochten die naar de Krka watervallen bij Sibenik leiden. Deze liggen in het Nationaal Park Krka en zijn indrukwekkend te noemen. In het park zelf zijn heel wat leuke tochten te maken.

Biokovo Mountain

In de regio Makarska ligt op bijna 1800 meter de Sveti Jure top. Witte stippen in een ronde cirkel geven het pad naar de top aan. Je bevindt je nu aan de Dalmatische Kust, waardoor de blik op de zee en de vele eilandjes fenomenaal mooi is. Dit is een hele populaire hiketocht, die door wijngaarden, bossen en olijfboomgaarden voert. Een zwaardere tocht is die naar de Vosak. Hier moet ook geklommen worden. Doordat deze regio tamelijk afgelegen ligt en moeilijk te bereiken is, vind je hier veel zeldzame planten. In het Biokovo Natuurpark krijg je informatie over de verschillende tochten. Dat kan een eenvoudige tocht naar Kotisina zijn, een oud stadje aan de rand van de Botanische Tuinen, die overigens het bezoeken meer dan waard zijn tot de tocht naar de Vosac. Belangrijk is rekening te houden met de kleding, want in deze regio's leven slangen, teken en kan het weer van het een op het andere moment omslaan.

Deel dit bericht

Ja? Is Kroatië jouw bestemming?
Bekijk accommodaties in Kroatië