De 5 mooiste eilanden van Kroatië

Bekijk accommodaties in Kroatië
De 5 mooiste eilanden van Kroatië

Kroatië is hard op weg om naast Spanje en Turkije een razend populaire vakantiebestemming te worden. Daarbij heeft Kroatië enkele voordelen te bieden. Het land is voorzien van een prachtige natuur, de kust van Kroatië wordt de mooiste kust van Europa genoemd. Naast zon, zee en strand is het land ook uitstekend te bezoeken voor een natuurvakantie. Kroatië is gemakkelijk te bereiken met de auto en de prijzen liggen nog relatief laag. De Kroatische kust heeft ook talloze eilanden, waarvan het eiland ene nog mooier is dan het andere eiland en veel eilanden kun je bezoeken voor een vakantie. Hierbij daarom de 5 mooiste eilanden van Kroatië.

1. Bisevo

Bisevo is een niet al te groot eiland. Het eiland staat bekend om haar natuurschoon, maar het meest bekend is het bijzondere natuurfenomeen 'The blue cave', ook wel de blauwe grot genoemd in het Nederlands. De naam zegt het al, Bisevo heeft een prachtige grot die enkel met de boot te bereiken is. De wanden van de grot zijn niet echt blauw, maar de zonnestralen die de grot binnenkomen reflecteren door het heldere water op de witte bodem en hierdoor ontstaat er een blauwe gloed. Verder kun je hier goed vissen en wandelen door de grote naaldbossen.

2. Krk

Krk is een eiland dat met het vasteland is verbonden door een 1.300 meter lange brug. Het eiland is daardoor heel gemakkelijk te bereiken. Qua natuur is het eiland opgedeeld in een oostelijk deel met kale rotsachtige landschappen en in het westen met een weelderig groen landschap. Hier kun je heerlijk wandelen of fietsen. De kusten zijn bezaaid met leuke inhammen en romantische baaitjes. Ook op cultureel gebied is er het nodige te beleven, want er zijn tal van kleine en pittoreske dorpjes op Krk te vinden.

3. Brioni

Brioni bestaat uit een archipel van 14 kleine eilandjes. De eilandjes staan bekend om het heerlijke klimaat en het betoverende natuurschoon. Vooral natuurliefhebbers zullen het hier prachtig vinden, want er is een nationaal natuurpark waar je kunt wandelen. Ook cultuurliefhebbers kunnen op Brioni hun hart ophalen door de vele archeologische opgravingen uit de Romeinse tijd en de prachtige Byzantijnse kastelen. Op het voormalig verblijf van dictator Tito is nu een dierenpark gevestigd met struisvogels, giraffen en zebra's.

4. Mljet

Mljet is een prachtig eiland, waarbij het westelijk gedeelte van het eiland is aangewezen als een natuurpark. De kusten staan bekend om hun prachtige kleurige bloemenpracht en de binnenlanden om het bosrijke gebied. Als je de berg Montokuc beklimt heb je vanaf de top een schitterend uitzicht over het mooie groene eiland. Het eiland bezit twee zoutmeren die tot de mooiste van Europa behoren. Rondom deze meren groeien naaldbossen. Mljet is een perfect eiland voor de natuurliefhebber.

5. Cres

Cres is het op twee na grootste Kroatische eiland en ook hier is wederom prachtige natuur te zien. De trekpleister van het eiland is het Vranjsko meer. Dit is een zoetwatermeer met prachtige natuur en je kunt hier heerlijk zwemmen. Cres is een ideaal eiland voor vogelliefhebbers. Het eiland heeft namelijk een vogelreservaat waarbij je talloze mooie en bijzondere vogels kunt spotten die op het eiland komen broeden.

Deel dit bericht

Gerelateerd

Ja? Is Kroatië jouw bestemming?
Bekijk accommodaties in Kroatië