Camperroute uitgestippeld: met de camper door Kroatië

Bekijk accommodaties in Kroatië
Camperroute uitgestippeld: met de camper door Kroatië

Kroatië is een veelzijdig land en heeft heel veel te bieden. In de zomer kun je genieten van een heerlijk zonnetje en de temperatuur blijft tussen de 25 en 30 graden. Daarnaast kun je in Kroatië de zon combineren met zee, cultuur, strand en een schitterende natuur. Deze schitterende natuur is rijkelijk veelzijdig en bestaat uit heuvels, gebergten, rivieren, kliffen, watervallen, veel eilanden en een lange kustlijn. Om van dit alles in een vakantie te genieten is een camper ideaal. Een camper geeft je de vrijheid om te doen en te laten wat je wilt. Niet iedereen heeft een camper, maar het is tegenwoordig steeds gemakkelijker een camper te huren via bijvoorbeeld Camptoo. Wanneer je een camper hebt, is de keuze toch gemakkelijk? Geniet van deze uitgestippelde camperroute langs de prachtige kustlijn van Kroatië.

Het begin van de reis

Voordat je in Kroatië bent, duurt het wel even. Je passeert eerst nog Duitsland, Oostenrijk en Slovenië. De reis kan in een keer gemaakt worden, maar om wat uitgerust aan te komen op je bestemming is het handig een tussenstop in te plannen in Neckersulm in Duitsland. Onderweg kun je alvast dromen van de prachtige bestemming die je hebt. De camperroute gaat langs de kust van Istrië, Kvarner en Dalmatië. De kust heeft schitterende stranden en heeft baaien die zo idyllisch zijn dat ze voorlopig niet weer van je netvlies verdwijnen. Het heldere water in combinatie met de dramatische kliffen geven een mooi effect. In Istrië is het landschap nog heuvelachtig, maar hoe verder de reis gevorderd is, hoe meer het landschap bergachtig wordt.

Bestemming 1: Istrië: Poreč

De eerste bestemming is Poreč. Dit 2000 jaar oude stadje heeft sfeer mede door haar haven. Het stadje is gezellig en biedt vrolijkheid door de ijsgoochelaars die op een spectaculaire manier heerlijke en bijzondere ijsjes maken. Na genoten te hebben van een heerlijk ijsje is het ook aan te raden om de basiliek van Euphrasius en het stadsmuseum te bezoeken. In de buurt van Poreč zijn veel campings en het moet daarom niet moeilijk zijn om een plekje voor de camper te vinden. Een voorbeeld van een camping met camperplaatsen is Parking Poreč.

Bestemming 2: Istrië: Rovinj

Wanneer je iets zuidelijker gaat, kom je bij de volgende stopplaats: Rovinj. Rovinj heeft net als Poreč een gezellige en knusse sfeer. Wanneer je hier bent, is een bezoek aan de Sint Eufemiakerk de moeite waard. Vanaf de toren van deze kerk heb je een schitterend uitzicht over Rovinj.

Bestemming 3: Istrië: Pula

In Pula heb je de mogelijkheid terug te gaan naar de Romeinse tijd door het amfitheater te bezoeken. In deze mooie bezienswaardigheid worden tegenwoordig vaak voorstellingen en concerten gehouden.

Bestemming 4: Kvarner: Sveti Juraj

Na Pula reis je door naar Sveti Juraj. Op de reis hier naar toe is het aan te raden te stoppen bij Hum, het kleinste stadje van de wereld. Het stadje heeft maar dertig inwoners, maar is een bezoekje meer dan waard. Ook voor de natuur ben je in de buurt van Sveti Juraj op de juiste plek. Het park Velebit ligt in de buurt. Dit park is uniek in haar soort, omdat op deze plaats de bergen heel dicht aan de zee liggen. Daarnaast ontdek je hier de hoogste berg van Kroatie, maar tevens de diepste grot van Kroatië.

Bestemming 5: Dalmatië: Zadar

Vanuit Sveti Juraj vertrek je meer naar het zuiden, waar de volgende stopplaats ligt: Zadar. Zadar heeft een van de mooiste zonsondergangen in de wereld. Daarnaast is er een bijzondere boulevard. In deze boulevard zijn orgelpijpen verwerkt, waardoor als de zeelucht even aangezwengeld wordt er muziek te horen is. In combinatie met de zonsondergang is dat zeker een bezoekje waard!

Bestemming 6: Dalmatië: Nationaal Park Plitvice

Dit park is een must-see in Kroatië. Veel oud-bezoekers zullen dat beamen. Dit schitterende park heeft zes meren die met elkaar in verbinding staan door middel van 92 watervallen. Je kunt hier kiezen voor verschillende wandelroutes. Als je houdt van dit prachtige natuurschoon, kun je hier wel een dag ronddwalen. Het park ligt op ongeveer anderhalf uur rijden vanaf Zadar.

Deel dit bericht

Ja? Is Kroatië jouw bestemming?
Bekijk accommodaties in Kroatië