Banje Beach in top drie mooiste stranden ter wereld!

Bekijk accommodaties in Kroatië
Banje Beach in top drie mooiste stranden ter wereld!

Overal ter wereld zijn mooie stranden te vinden. Of je nu in Europa bij de kustlanden op het strand gaat kijken of het wat verder zoekt in werelddelen als Zuid-Amerika, Noord-Amerika of zelfs Afrika: je zult verbaasd zijn hoe ontzettend veel mooie en schone stranden er te vinden zijn. Een mooi en schoon strand kan je vakantie helemaal compleet maken. Het Amerikaanse magazine Marie Claire maakte dan ook een overzicht van de allermooiste en beste stranden ter wereld. Daarbij haalde het populaire Banje Beach in het Kroatische Dubrovnik de top drie!

Ruim opgezet

Banje Beach is een breed en ruim opgezet strand direct bij het centrum van de stad Dubrovnik. De lengte van het strand is niet enorm waardoor het er in de zomer wel behoorlijk druk kan zijn. Dat heft uiteraard te maken met het feit dat het een prachtig strand met tal van voordelen. Zo is het erg geschikt voor families met kinderen omdat de zee lang ondiep blijft en de bodem zeer geleidelijk af loopt. Verder staat er meestal een koel briesje dat vooral in de warme zomers die je in Kroatië hebt erg aangenaam kan zijn. Banje Beach was al een begrip onder vakantiegangers en dat zal dankzij deze top drie notering alleen maar meer worden.

Indrukwekkend totaalplaatje

Overigens bekijkt de jury naar heel veel verschillende aspecten en is vooral het totaalplaatje erg indrukwekkend wanneer het om Banje Beach gaat. Zo roemt men niet alleen het strand zelf, maar is men ook vol lof over het altijd gezellige nachtleven nabij het strand. Er is volgens de jury bovendien geen enkel strand te vinden dat een mooier uitzicht over de Middellandse Zee biedt dan Banje Beach. Daar moeten we de jury overigens groot gelijk in geven. Vanaf het strand heb je niet alleen een zeer ruim uitzicht over het heldere blauwe water maar kijk je ook precies op de stadsmuren van Dubrovnik, die eeuwenoud zijn. Het is overigens ook opvallend dat de vlakbij gelegen strandclub East West Club ook een topnotering haalde op een lijst met de beste strandclubs ter wereld.

Derde plaats

Banje Beach eindigde op een indrukwekkend derde plaats van het lijsje. Het allermooiste strand ter wereld was volgens Marie Claire het Anse Victorin strand op Bali. Het Dreamland strand op de Seychellen behaalde de tweede plaats. Banje Beach staat te midden van allerlei zeer indrukwekkende stranden waardoor het nog knapper is dat de derde plaats behaald is. De verwachting is dat deze uitverkiezing het strand nog populairder gaat maken.

Deel dit bericht

Ja? Is Kroatië jouw bestemming?
Bekijk accommodaties in Kroatië