6 redenen om Dubrovnik te bezoeken

Bekijk accommodaties in Kroatië
6 redenen om Dubrovnik te bezoeken

Het Kroatische Dubrovnik is een verborgen parel in Oost-Europa. Dit havenstadje aan de Adriatische Zee klinkt misschien niet bij iedereen bekend, maar wordt over het algemeen gezien als een van de mooiste steden van Kroatië en is absoluut de moeite waard. We geven je zes redenen om Dubrovnik te bezoeken!

1. DUBROVNIK HEEFT EEN SCHITTEREND KLIMAAT

Het weer in Dubrovnik is in de zomer héérlijk warm. Het nodigt absoluut uit om eens een duik te nemen in het verkoelende water van de Adriatische Zee. Bovendien geldt: wie wil er nu niet zonnen op een strand met zo'n prachtige ligging? We kunnen je onder meer Copacabana Beach en Brsecine Beach van harte aanraden!

2. DUBROVNIK HEEFT 'OLD TOWN'

Old Town markeert een schitterend gebied van Kroatië: een mooie buurt die je absoluut een keer in je leven gezien moet hebben. De oude stad is met haar visrestaurants en loslopende duiven niet alleen een sfeervolle, maar ook een historische buurt. Aanrader: loop de trappen van de zogenaamde Ancient City Walls.

3. DUBROVNIK IS EEN ONDERWATERPARADIJS

Snorkelen? Dat kan uitstekend in Dubrovnik. Meerdere organisaties helpen je tijdens het zwemmen boven de prachtige vissen die dit gebied hun thuis noemen. Smeer je wel goed in: met dit zomerse klimaat is de kans op verbranden tijdens snorkelen best groot!

4. DUBROVNIK IS EEN KAJAKBESTEMMING

Er is meer te doen op het water dan alleen snorkelen en zwemmen. Veel toeristen noemen Dubrovnik een uitstekende kajakbestemming. Tuurlijk, je moet flink peddelen. Maar na afloop van een schitterende boottocht kun je heerlijk bijkomen op een van de hier gelegen stranden. Zoek je een mooi plaatsje om in te beginnen met kajakken? We noemen Cavtatis: hier vermaak je jezelf zéker een middag!

5. DUBROVNIK WORDT 'PAREL VAN DE ADRIATISCHE ZEE' GENOEMD

...en die titel krijg je niet zomaar! Dubrovnik ligt in een adembenemend mooie streek.

6. DUBROVNIK VALT UITSTEKEND TE COMBINEREN MET ANDERE BESTEMMINGEN

Wil je méér zien van Oost-Europa? Pak dan de auto en rijdt niet alleen door de rest van Kroatië, maar ook door landen als Bosnië en Montenegro. Nóg een pluspunt van de ligging van Dubrovnik!

Deel dit bericht

Gerelateerd

Ja? Is Kroatië jouw bestemming?
Bekijk accommodaties in Kroatië