Autovakantie Split

Op zoek naar een levendige autovakantie? Split is dan gegarandeerd de stad in Kroatië voor jou! Deze historische stad in de regio Dalmatië is gelegen op het warmste gedeelte van de Mediterraanse kust en is een echte toeristische stad vol terrassen, historische monumenten en schitterende stranden.

Historisch erfgoed

Split heeft een rijk toeristisch aanbod met een unieke historische erfgoed en een groot aantal culturele en toeristische evenementen. De stad heeft een mooi oud en gezellig centrum, met een boulevard en als hoogtepunt het Diocletiaanse paleis dat samen met de historische stadskern onder bescherming van UNESCO staat. In de kathedraal van Sveti Dujme, de beschermheilige van Split, bevindt zich het mausoleum van keizer Diocletianus en is erg populair onder toeristen. Naast alle monumenten is een autovakantie naar Split ook geschikt om te genieten van schitterende natuurschoon. Zo is natuurgebied Marjan meer dan de moeite waard. Hier is een oase van rust te vinden bij samen met prachtige watervallen en eindeloze bossen.

Zon, strand en lekker eten

Split kent prachtige stranden waar menig zon- en strandliefhebbers van dromen.  Je kan daar ontspannen bijkomen van het hectische leven en genieten van een welverdiende vakantie. De zee heeft mooi helder blauw water om in af te koelen of te watersporten. In de avond kan er op één van de terrasjes lekker gegeten worden en biedt de Mediterraanse kaart heerlijke pasta- en visgerechten met lekkere Kroatische wijnen.

Interesse in een autovakantie naar Split? Bekijk dan het uitgebreide aanbod van onze partners!

Bezienswaardigheden Split

  • Archeologisch Museum
  • Domniuskathedraal
  • Marjan natuurgebied
  • Paleis van Diocletianus
  • Pjaca plein
  • Tempel van Jupiter
  • Eilandjes dichtbij Split

Mis je iets of heb je een tip?

Mis je informatie op deze pagina of zoekt je iets anders wat je hier niet kan vinden? Ook als je tips hebt horen wij het graag. Laat het het ons weten via ons contact formulier
Bekijk accommodaties in Split

Gerelateerde pagina's