Autovakantie Porec

Het havenstadje Porec is een geweldige bestemming voor een autovakantie. Het is een levendige stad aan de westkant van het schiereiland Istrië en zeer populair onder Nederlandse toeristen. Het oude centrum heeft veel gezellige terrasjes en restaurants waar je kunt bijkomen van een lange dag struinen door de smalle straatjes en het bezoeken van historische monumenten.

Het oude centrum van Porec

Het 2000 jaar oude hart van Porec is goed bewaard gebleven. Alles wat ten westen van de drie middeleeuwse torens aan het begin van het schiereiland ligt, behoort tot het oude hart van de stad. Hier zijn dan allerlei historische hoogtepunten te vinden zoals de basiliek van Eufrasius uit de 6e eeuw dat op de UNESCO werelderfgoedlijst vermeld staat. n het centrum zijn veel gezellige restaurants en winkeltjes te vinden. Het centrum van Porec heeft nog meer te bieden. Wandel vanaf de jachthaven over boulevard Obala marsala Tita met prachtig uitzicht over de badplaats. Of Geniet van de gezellige terrasjes en ga lekker shoppen.

Stranden van Porec

Buiten het centrum vind je een schitterende groene omgeving met wijngaardes, bossen en authentieke dorpjes. De stranden bij Porec zijn helemaal geweldig om te genieten van de zon en het heldere water. Een autovakantie naar Porec is ook populair onder watersporters. Het onderwaterwereld biedt een oase aan koraal en gekleurde vissen. Ideaal voor snorkelaars en duikfanaten. Een goede optie om Porec van een andere kant te zien is het huren van een zeilboot. Niks is meer ontspannen dan geruisloos door de wind van het ene eiland naar de andere gevaren worden!

Een autovakantie naar Porec is zeker aan te raden. Men besteedt veel zorg aan de omgeving, goede en voordelige accommodatie en allerlei activiteiten voor zowel jong als oud.

Bezienswaardigheden Porec

  • De Euphrasius-basiliek
  • Het Regionale Museum van Porec
  • Jama Grotta Baredineg
  • Romanesque House
  • Round Tower

Mis je iets of heb je een tip?

Mis je informatie op deze pagina of zoekt je iets anders wat je hier niet kan vinden? Ook als je tips hebt horen wij het graag. Laat het het ons weten via ons contact formulier
Bekijk accommodaties in Porec

Gerelateerde pagina's