Autovakantie Kvarner

Kvarner is een baai in het Noorden van de Adriatische Zee, tussen het Istrische schiereiland en de Noordelijke Kroatische kust. Het is vrijwel zeker één van de mooiste bestemmingen in Kroatië voor een autovakantie. Kvarner kent beeldschone stadjes vol historie, vissershaventjes en ongerepte natuur. Het is een populaire vakantiebestemming onder toeristen en dat is niet voor niks.

De eilanden van Kvarner

Voor de kust van Kvarner liggen de mooie Kvarner eilanden. Krk is de grootste eiland in de Adriatische Zee. Krk wordt ook wel het "gouden eiland" genoemd vanwege het prachtige culturele erfgoed en de natuurlijke rijkdom. Het gelijknamige hoofdstadje met historisch centrum is op zwoele zomeravonden één grote gezelligheid met restaurants, terrasjes en heerlijk mediterranse diners.

Het eiland Cres staat bekend om zijn olijf- en wijngaarden. Het oude stadje Cres is een groot openluchtmuseum met allerlei historische monumenten, gebouwen en pleinen. Via een brug is het makkelijk naar het nabijgelegen eiland Losinj te rijden. Het eiland Losinj is mooi groen en heeft witte stranden met kristalhelder water.

Rab is eiland met een oude, volledig omwalde stadje. De unieke bouwwijze van de huizen, de rijk versierde deuren en ramen en de smalle steegjes zijn werkelijk fraai om te zien. De schitterende baaien en witte stranden nodigen uit om onbezorgd van het mediterraanse zon te genieten.

Het vaste land van Kvarner

Een autovakantie naar Kvarner is zeer veelzijdig. Zo kan er genoten worden van het Nationaal Park Plitvice, met mooie bossen, schitterende watervallen en blauwe meren. Kvarner staat mede dankzij de rijke vegetatie bekend als een groene regio. Maar naast alle schitternde natuur kan er ook genoten worden van authentieke dorpjes en eeuwenoude steden als Opatija en Rijeka.

Er zijn genoeg goede accommodaties in en rondom Kvarner. Bekijk uit uitgebreide aanbod aan campings, hotels en appartementen en geniet van een regio van eilanden, kustgebieden, groene natuur, bergen, architectuur en cultuur!

Beleef een onvergetelijke autovakantie in Kvarner!

Bezienswaardigheden Kvarner

  • Ucka berg
  • Dolfijnen spotten
  • Bergwandeling
  • Zrinski Kasteel
  • Trsat's Schrijn

Mis je iets of heb je een tip?

Mis je informatie op deze pagina of zoekt je iets anders wat je hier niet kan vinden? Ook als je tips hebt horen wij het graag. Laat het het ons weten via ons contact formulier
Bekijk accommodaties in Kvarner

Gerelateerde pagina's