Autovakantie Istrië

Een autovakantie naar Istrië is momenteel erg populair onder toeristen. Het driehoekige schiereiland is gelegen in het noordoostelijke deel van de Adriatische zee en heeft prachtige stranden, veel natuurschoon en eeuwenoude steden. Kortom, er is meer dan genoeg om te zien of te doen tijdens een autovakantie naar Istrië.

Ongekend Istrië

Voor een regio heeft Istrië ongekend veel te bieden. Voor de kust van de streek zijn er oogverblindende eilanden te vinden waarvan slecht een handvol bewoond zijn. Deze eilanden zoals de Brijuni Islands zijn makkelijk met de boot te bereiken en bieden ieder zijn eigen hoogtepunten. De kustlijn van Istrië bestaat uit talrijke baaien met zand- of kiezelstranden. Het is hier heerlijk te vertoeven tijdens een mooie zomerse dag. Het kristalheldere water biedt verkoeling als het te warm wordt. De natuurparken in en rondom Istrië zijn indrukwekkend. Er zijn meerdere wandelroutes waarbij prachtige oude bossen en watervallen te zien zijn.

Historisch Istrië

Tijdens een autovakantie naar Istrië kom je in aanraking met sterke culturele invloeden die er al eeuwenlang aanwezig zijn. Prachtige steden als bijvoorbeeld Kvarner, Rovinj of Medulin met eeuwenoude gebouwen die zelfs teruggaan tot in de Romeinse tijd. Bezoek kastelen, amfitheaters, kathedralen en musea. De Italiaanse invloeden zijn goed vertegenwoordigd in zowel architectuur als culinair. Met name de heerlijke pasta's en wijnen zijn terug te vinden op de menukaart. Buiten de steden is het aan te raden om authentieke dorpjes te bezoeken die nog leven van de druivenoogst voor de wijnindustrie of van de visserij.

Accommodaties in Istrie zijn helemaal van deze tijd. Ze zijn goed betaalbaar, kindvriendelijk en de lokale bevolking is zeer gastvrij. Genoeg redenen dus om een autovakantie naar Istrië te boeken!

Bezienswaardigheden Istrië

  • Pazin underground river
  • Grotten Beredine
  • Limski kanaal
  • Nationaalparken
  • Amfitheater van Pula
  • Brijuni Islands
  • Rovinj Heritage Museum

Mis je iets of heb je een tip?

Mis je informatie op deze pagina of zoekt je iets anders wat je hier niet kan vinden? Ook als je tips hebt horen wij het graag. Laat het het ons weten via ons contact formulier
Bekijk accommodaties in Istrië

Gerelateerde pagina's