Autovakantie Dubrovnik

Bekijk accommodaties in Dubrovnik
Dubrovnik

Autovakantie Dubrovnik

Een autovakantie naar Dubrovnik is onbetwist een garantie tot succes! De stad is één van de mooiste steden van Kroatië en ademt geschiedenis. Het is gelegen in de zuidelijke punt van de Kroatische kust in de regio Dalmatië en is door de eeuwen heen uitgegroeid tot gebied vol met monumentale cultuurhistorische hoogtepunten. Dubrovnik is een echte museumstad waarbij niet alleen de oude kunst wordt getoond maar ook de moderne kunst.

De oude binnenstad van Dubrovnik

Tijdens een autovakantie naar Dubrovnik kan er niet ontkomen worden aan de stadsmuren van de stad. Ze zijn 1940 meter lang en staan tegenwoordig onder de bescherming UNESCO. Het is heerlijk dwalen tussen alle momumenten, musea en knusse straatjes vol met winkels. Tussendoor kan er op één van de gezellige pleintjes genoten worden van de mediterraanse keuken of wijnen. Hier wordt de Italiaanse invloed geproefd want de Kroatische keuken kent veel pasta's.

Geniet van het mediterraans klimaat

Dubrovnik ligt in het Middellandse zeegebied en heeft een heerlijk klimaat waarbij de zon in de zomer vrijwel iedere dag aanwezig is. Rondom Dubrovnik zijn er nog typische Kroatische dorpjes te vinden met eindeloze wijngaardes, citroenbomen en sinaasappelbomen. Het groende gebied loopt langzaam over in een prachtige kust met schitterende strandjes waar het fantastisch vertoeven is. Geniet tijdens een autovakantie naar Dubrovnik van de zon en het heldere water.

Een autovakantie naar Dubrovnik is een echte aanrader. De accommodaties worden goed bijgehouden, zijn van de beste kwaliteit en relatief voordelig. Het is slechts 1400 km rijden en dan kom je aan in een waar paradijs en kan er genoten worden van een welverdiende akantie!

Bezienswaardigheden Dubrovnik

  • Fort Lovrijenac
  • Dominicanenklooster
  • Franciscaner klooster
  • Kathedraal van Dubrovnik
  • Maritiem Museum en Aquarium
  • Oude binnenstad van Dubrovnik
  • Paleis van de Rector
  • Sponzapaleis

Mis je iets of heb je een tip?

Mis je informatie op deze pagina of zoekt je iets anders wat je hier niet kan vinden? Ook als je tips hebt horen wij het graag. Laat het het ons weten via ons contact formulier
Bekijk accommodaties in Dubrovnik

Gerelateerde pagina's