Autovakantie Dalmatië

Bekijk accommodaties in Dalmatië
Dalmatië

Autovakantie Dalmatië

Een autovakantie naar Dalmatië is er bij voorbaat één die nog lang zal blijven heugen. Deze mooie toeristenbestemming in Kroatië heeft dan ook veel te bieden. Van authentieke mediterraanse dorpjes, cultuurhistorische schatten tot een schitterende kustlijn. Dit maakt van Dalmatië één van de populairste vakantiebestemmingen van Europa!

De natuurschoon van Dalmatië

De kustlijn van Dalmatië bevat een ruige bergketen waar heuvels en stranden elkaar ontmoeten. De fraaie stranden zijn ideaal om te genieten van de zon en het warme kristalheldere water. Bovenop de heuvels zijn schitterende uitzichten op de voor de kust gelegen eilandjes. Meer in het binnenland zijn 2 natuurparken waar het heerlijk wandelen is langs oude bossen, watervallen en meren. Een autovakantie naar Dalmatië is ideaal voor zowel de zon- en natuurliefhebbers en wandelaars.

Eeuwenoude cultuur

Naast alle natuurschoon, lekker weer en de mooiste stranden, bezit Dalmatië ook over eeuwenoude steden. Split en Dubrovnik zijn de parels van Dalmatië. Deze steden bieden talloze monumenten, kastelen en overblijfselen uit de Romeinse tijd. De centra bestaat uit nauwe straatjes, gezellige pleinen en verschillende musea. In de vele bars en restaurants zijn heerlijke pasta's, wijnen en verse visgerechten te bestellen. Tussen de steden liggen pittoreske authentieke mediterraanse dorpjes waar het oude Kroatië nog te vinden is.

Een autovakantie naar Dalmatië is zeer veelzijdig. De accommodaties voldoen aan de hedendaagse eisen, zijn voordelig en kindvriendelijk. Zo zijn er verschillende campings in de buurt stranden of steden en zijn er verspreid over Dalmatië genoeg appartementen en hotels te boeken.

Bezienswaardigheden Dalmatië

  • Nationale parken
  • Trogir
  • Stadsmuren van Dubrovnik
  • Het Paleis van Diocletianus
  • Kathedraal van St. Jakob

Mis je iets of heb je een tip?

Mis je informatie op deze pagina of zoekt je iets anders wat je hier niet kan vinden? Ook als je tips hebt horen wij het graag. Laat het het ons weten via ons contact formulier
Bekijk accommodaties in Dalmatië

Gerelateerde pagina's